2019-12-07 13:28

UPDATE: Guvernul MODIFICĂ Ordonanța 7 privind Legile Justiției. Iată cele 5 schimbări adoptate

 |  14:41
UPDATE: Guvernul MODIFICĂ Ordonanța 7 privind Legile Justiției. Iată cele 5 schimbări adoptate

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern de marţi, adoptarea proiectului pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM.

Principalele declarații ale lui Tudorel Toader după ședința de Guvern:

”Au existat cinci mari modificări ale OUG 7:– Am abrogat art 54, alineatul 1. Astfel, se revine la reglementarea anterioară: procurori de rang înalt pot deveni numai procurorii. De asemenea, avizul consultativ va fi emis de secția de procurori a CSM, nu de plenul CSM– Am abrogat Alineat 7 indice 1, de la articolul 57, care interzicea delegările în funcții de rang înalt– Pierderea bunei reputații nu mai este motiv de pierdere a calității de magistrat

– Am egalizat salarizarea specialiștilor IT

La Secția specială sunt necesari specialiști, ca la DNA sau DIICOT. La propunerea Ministerului Muncii s-a eliminat diferențierea salarială între specialiștii de la Secția specială și ceilalți specialiști.

La orele 14 am aflat că CSM a dat un aviz negativ pe total, nu doar pe cele 5 modificări discutate și convenite

Doamna premier a considerat că e necesar să pună în aplicare cele convenite de domnia sa cu reprezentanții magistraturii la întâlnirea de săptămâna trecută”

Ministerul Justiției a publicat luni modificările pe care vrea să le facă în OUG 7. Tudorel Toader renunță doar la puține dintre prevederile controversate care au aruncat în aer sistemul judiciar.

Ordonanța vizează creșterea salariilor IT-iștilor și problemele legate de delegările procurorilor șefi, dar mnistrul nu renunță la puterile sporite pe care le dă Secției Speciale pentru Investigarea magistraților.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-05

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray