2020-06-02 18:47

E OFICIAL: Iohannis a PROMULGAT Legea votului pentru diasporă

 |  16:17
E OFICIAL: Iohannis a PROMULGAT Legea votului pentru diasporă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la Palatul Cotroceni, promulgarea Legii votului pentru cei din diasporă, astfel încât cei aflați la coadă după ora 21.00 să poată vota.

”O componentă importantă a acordului politic național e și angajamentul de a transpune în legislație angajamentul de exercitare a dreptului de vot.

Promulg azi, acum și aici, legea care ar trebui să le asigure românilor din străinătate posibilitatea de a-și exercita dreptul la vot fără să mai stea ore în șir la coadă.

Modificarea legislației electorale are ca punct de lucru recomandările grupului de lucru creat la Administrația Prezidnețiale: vot anticipat, vot prin corespondență.” a anunțat Klaus Iohannis.

Președintele a făcut un apel la autoritățile competențe la repsectarea cu strictețe a acestei legi:

”Solicit guvernului, mai ales MAI și MAE, AEP să dea dovadă de maximă responsabilitate pentru punerea în aplicare a legii și organizarea în bune condiții a votului.

Fac apel la parlamentarii de diaspora, la partide, asociațiile de români din diaspora, mass-media, să informeze populația despre noile prevederi ale legii.

Autoritățile statului au obligația de a pune în aplicare prevederile legii cu bună credință pentru a se asigura că toți cetățenii pot vota.

Crearea unui cadru legislativ e un prim efect al acordului politic. Urmează interzicerea amnistiei și grațierii pentru corupți și stoparea practicii abuzive a OUG-urilor” a mai precizat șeful statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-23

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

”Dosarele X” la Ministerul Justiției. DEMISIA lui Marius Iacob de la șefia DNA a DISPĂRUT!

UPDATE. Dăncilă l-a DEMIS pe șeful CNAS, Răzvan Vulcănescu; în locul său a fost propus Vasile CIURCHEA, care a mai ocupat funcția în trecut

PROMISIUNEA ministrului Răzvan CUC: Metroul din Drumul Taberei va CIRCULA din luna decembrie a acestui an

Europarlamentarul Cristian Ghinea a fost ales VICEPREȘEDINTE al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din PE

Ministrul Răzvan Cuc anunţă restructurări în toate companiile subordonate: „Sunt directori care nu prea ştiu să facă mare lucru!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine