2020-02-18 12:36

Judecătorii au redactat MOTIVAREA sentinței condamnării lui Darius Vâlcov. Ce urmează

 |  15:52
Judecătorii au redactat MOTIVAREA sentinței condamnării lui Darius Vâlcov. Ce urmează

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au terminat de redactat motivarea sentinţei în procesul în care Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupţie, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Redactarea motivării a durat mai mult de un an, sentința în primă instanță fiind pronunțată în februarie 2018.

Odată cu redactarea motivării poate începe judecarea apelului.

Completul de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu.

Sechestrele nu acoperă șpăgile și prejudiciile imputate lui Vâlcov din cele două dosare trimise în judecată. Consilierul premierului este acuzat în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de un prejudiciu total de aproape 3 milioane de euro. În schimb, el are sechestru pe bani şi bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi piese de mobilier) în valoare de doar 2 milioane de euro, conform G4media.

Darius Vâlcov a fost primar PDL al Slatinei, fost ministru PSD de Finanţe, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă şi prieten al liderului PSD, Liviu Dragnea (potrivit declaraţiilor lui Vâlcov).

Motivarea lui Vâlcov nu este singura care nu e gata în termen. Fostul lider PDL Vasile Blaga a fost achitat pentru corupție de Tribunalul București în vara lui 2017 și nici până astăzi motivarea nu a fost redactată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-27Parerea ta...

ANONIM
26 Feb 2019

La puscarie cu acest ipochimen, dement.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine