2020-08-12 02:01

ULTIMA ORĂ: Laszlo Tokes a depus un DENUNȚ penal împotriva lui Klaus Iohannis

 |  18:24
ULTIMA ORĂ: Laszlo Tokes a depus un DENUNȚ penal împotriva lui Klaus Iohannis

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, László Tőkés, şi preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Balázs Izsák, au depus la ÎCCJ un denunţ penal împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta e acuzat de instigare la ură şi discriminare, transmite Stiripesurse.

Potrivit unui comunicat al CNMT transmis marţi, demersul vine după declaraţia lui Klaus Iohannis privind autonomia Ţinutului Secuiesc care va trebui să conducă la continuarea urmăririi penale după încetarea mandatului prezidenţial.

„Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, prin László Tőkés, preşedinte, şi Consiliul Naţional Secuiesc, prin Balázs Izsák, preşedinte, au înaintat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) un denunţ penal împotriva preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, considerând că pârâtul se face vinovat de comiterea infracţiunii de instigare la ură şi discriminare săvârşită prin declaraţia televizată din data de 29 aprilie 2020. Declaraţia încriminată va trebui să conducă la continuarea urmăririi penale după încetarea mandatului prezidenţial”, se arată în comunicat.

Tokes şi Balazs au susţinut că declaraţia televizată a preşedintelui, însoţită de gesticulaţie ba „războinică, ba ridiculizantă”, „a produs mari emoţii atât la noi în ţară cât şi în ţara vecină ponegrită”.

„Textul are trei lacune principale: nu este adevărat, incită publicul român împotriva celor două categorii de persoane vizate, ungurii şi pesediştii şi poate altera relaţiile de vecinătate cu Ungaria. Preşedintele Romȃniei are memorie scurtǎ, despre dezlipirea Ardealului, în anul 2014 a afirmat exact contrariul!”, se mai arată în comunicat.

Liderii CNMT şi CNS au subliniat că „scopul infracţional” al declaraţiei preşedintelui Iohannis se poate determina uşor, acesta intenţionând să „disemineze idei şi opinii prin incitarea publicului împotriva a două categorii de persoane, cea a cetăţenilor români de naţionalitate maghiară şi cea a cetăţenilor români care sunt votanţii PSD!”.

„Preşedintele Klaus Johannis, în faţa camerelor, a recurs la metoda obişnuită, global răspândită de multă vreme, şi anume aceea de a prezenta oponenţii politici ca fiind străini de neam şi trădători de ţară. (...) Pare să uite faptul că, în calitate de preşedinte al României, este şeful unui stat în care coexistă multe naţionalităţi, astfel că a emite declaraţii, de un dispreţ şi de o aversiune etnică vădite, care fac trimitere la cea mai numeroasă minoritate din România ca la un inamic al statului întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de instigare prevăzută şi pedepsită de art. 360 C.Penal”, au menţionat liderii CNMT şi CNS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-05Parerea ta...

VIOREL
05 Mai 2020

Este foarte bine ...Tokes arata exact ce zice Presedintele,o legatura culpabila intre interlopii din PSD si politicienii maghiari. Nici acum ajuns la 70 de ani ,Tokes nu a aflat ca, nu se musca mana care te-a hranit...
CONSTANTIN
05 Mai 2020

Tokes nu pomeneste nimic despre activitate sa din 1989 si de dupa??A fost o interventie care s a soldat cu mii de morti.Ce este de precizat ca a fost agentu lunei agentii straine care activa ilegal in Romania!!Toata activitatea sa incalca Constitutia Romaniei !! Dar ca orice marlan ,a rastalmacit ,si nu odata ingaduinta si toleranta romanilor!!Ce face un sarpe veninos cand este prins??Scuipa venin.Asa face si iuda contra argintilor ,scuipa venin cat mai sus!!Asemenea specimene ar trebui sa fie trimise la origini adica in Ungaria!! Actiunile criminale ale elitei maghiare din Romania trebuesc stopate. .Cardasia psd -udemr trebuie scoasa la lumina si dovedita prin fapte si documente.psd-disti tradatori trebuie judecati si pedepsiti..udmr ,nu este partid politic deci ar trebui sa aibe acelas statut ca si celelate minoritati existente in Romania.Situatia ungurilor din Romania trebuie clarificata si limpezita!!!Ce conditii ofera Ungaria minoritatilor existente acolo??Sa fie reciprocitate cu cei dinRomania!!Palmasi maghiari nu cred ca sunt reprezentati de politicieni tip Tokes!!
ROMANIA
05 Mai 2020

de la starea de urgență la starea de război e un singur pas unguri împuțiți.ne tot frecați la melodie de ani de zile.udmr desființat și hunor arestat pentru complot împotriva statului român .in SUA la ora asta era executat deja.
CIORDEALA
05 Mai 2020

parca era cautat , predicatoru filocomunist de cineva ?
OANA
06 Mai 2020

Mai draga Laszlo Tokes, iar ai aparut, potoloste-te, ca daca nu, intr-o zi punem drapelul romanesc pe Budapesta.linistiti-va dragi ceteteni de etnie magiara, ca daca nu v-a fi de voi. As vrea sa cucerim Ungaria ca sa fie voua mai usor, de ce nu va duceti in Ungaria ? sunteti numai zece milioane. Nu ne mai intimidati cu tinutul secuiesc, ca nu mai suportam, poate va luam cu Ungarie cu tot
CURIOZITATE
06 Mai 2020

popa prostu asta nu are vreo intalnire cu Ceausescu pe lumea ailalta?ca se iubeau foarte tare nu de alta
MEMORIE SCURTA ? NEM TUDO ROMA
07 Mai 2020

Memorie mai scurta decat unii maghiari din Ardeal care nu invata limba romana, cine are ? Cum sa acuzi un cetatean roman etnic care vorbeste perfect romana si a carui etnie deasenenea , de memorie scurta si tu ai o gramada de catari cu ,,,nem tudo romano ,, . Daca nu aveti voi menorie scurta , atunci cine are , ca de nu e vorba de asta atunci e vorba de rea vointa , si atunci nu mai tine vrajeala cu buna convietuire . Trebuie sa dispara de pe esicherul politic partidele cu caracter etnic si finantate de Budopesti . Deja a-ti ajutat prea mult la distrigerea economica si sociala a Romaniei , pentru ca romanii sa nu va vada ca si calul troian al Ungariei , Rusiei si a altora care acum v-au lasat din maini .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz