2019-10-21 16:23

ULTIMA ORĂ: Livia Stanciu, dată afară de la Institutul Național al Magistraturii

 |  23:57
ULTIMA ORĂ: Livia Stanciu, dată afară de la Institutul Național al Magistraturii

Judecătorul CCR Livia Stanciu, fost președinte al ÎCCJ, a fost dată afară, miercuri, de la Institutul Național al Magistraturii în urma deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului că nu a asigurat un proces echitabil fostului primar de Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău.

Mircia Gutău a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită.

Achitarea a venit în urma rejudecării dispuse după hotărârea CEDO care a stabilit că în recurs Gutău nu a avut parte de un proces echitabil.

 

Achitat la fond și apel, Mircia Gutău fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de un complet din care a făcut parte chiar fosta șefă a Înaltei Curți, Livia Stanciu.

La câteva luni dupa această decizie controversată, Livia Stanciu a fost numită șefa Înaltei Curți de Casație sș Justiție de Traian Băsescu, fiind de notorietate în interiorul PDL rivalitatea politică dintre fostul președinte al României și Mircia Gutău.

"Tot timpul am considerat că sunt nevinovat, altfel nu aș fi făcut demersul la CEDO. După aceea am avut emoții când s-a aprobat revizuirea, după aceea judecarea pe fond. Am avut noroc de un complet care a cunoscut dosarul din fir în păr, fiecare virgulă din dosar o cunoștea. MI-am dat seama după întrebările pe care le punea, atât mie, cât și martorilor.

Deci, e o bucurie enormă. Chiar dacă vine după 12 ani, chiar dacă am făcut închisoare la zi, chiar dacă am suferit extraordinar de mult. Este o întegire a reabilitării mele", a declarat Mircia Gutău, după achitare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-28Parerea ta...

MARINELU
29 Noi 2018

Nimic? Nu guitaie nici in cetatean cinstit?
ANONIM
29 Noi 2018

Ar putea să gurița tocmai aceasta gașcă bătrână
ANONIM
29 Noi 2018

Ar putea să gurița tocmai aceasta gașcă bătrână
ANONIM
29 Noi 2018

Ar putea să guițe tocmai aceasta hoașcă bătrână
ANONIM
29 Noi 2018

SA PLATEASCA , LA FEL . A FACUT MULTE NENOROCIRI
TREBUIA DEMULT!
30 Noi 2018

Nu țin cu Udrea, dar o judecătoare DROGATĂ, e prea mult! Una d-asta, care mai e șantajată politic, face/provoacă moarte de oameni prin condamnări nedrepte, injuste!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray