2019-07-15 21:40

ULTIMA ORĂ: Papa Francisc își AMÂNĂ vizita în România. Când va avea loc

 |  17:37
ULTIMA ORĂ: Papa Francisc își AMÂNĂ vizita în România. Când va avea loc

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a declarat vineri că vizita Papei Francisc în România, programată să aibă loc în mai 2019, a fost amânată din cauza summit-ului de la Sibiu din 9 mai. Vizita va avea totuși loc, dar cel mai probabil undeva în lunile iulie - septembrie, relatează Știri de Cluj.

„Ceea ce noi știm la momentul acesta este că va fi o vizită în România. Știm că vizita era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere summitul din 9 mai, tocmai administrația guvernamentală și prezidențială au spus că nu pot organiza două vizite apropiate. Ca urmare, la finalul acestei luni, urmează nunțiatura apostolică să ne informeze cum s-a stabilit sau restabilit vizitia Pontifului roman. Ceea ce știm este că vizita nu este doar la București, ci și în alte orașe importante din țara noastră, dar încă nu este fixat exact programul. Sigur că îmi doresc să îl aducem și la Cluj...”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.   Știri de Cluj mai scrie că, potrivit unor surse din cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla, vizita Suveranului Pontif la Cluj este aproape perfectată, dar mai trebuie puse la punct unele amănunte, care țin de Guvern.   Zilele acestea a fost prezent la Cluj cardinalul Francesco Monterisi, care a participat la dezvelirea statuii cardinalului Iuliu Hossu din oraș și s-a întâlnit cu autoritățile. Monterisi a participat vineri, 30 noiembrie, și la dezvelirea busturilor mitropoliților Nicolae Ivan și Bartolomeu Anania, în fața Catedralei Mitropolitane. Conform surselor citate, delegația venită de la Roma a avut ca scop organizarea vizitei Papei din 2019. 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-30Parerea ta...

ANONIM
30 Noi 2018

Papa, nu poate perturba programul STERPULUI........ce dacă a fost programată înaintea programului facut sterpului de ce de la UE....ALEGERILE SUNT MAI IMPORTANTE SI VOTURILE PROMISE DE SERVICII !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray