2019-07-24 05:26

ULTIMA ORĂ! Pesta Porcină Africană, CONFIRMATĂ într-un ABATOR din judeţul Tulcea

 |  10:04
ULTIMA ORĂ! Pesta Porcină Africană, CONFIRMATĂ într-un ABATOR din judeţul Tulcea

Prezenţa virusului Pestei Porcine Africane (PPA) a fost confirmată într-un abator aparţinând unei exploataţii comerciale de creştere a porcilor din judeţul Tulcea, fiind instituite măsuri de carantină, anunţă ANSVSA, care precizează că nu există nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni.

"În cursul zilei de 28 iunie a fost confirmată prezenţa virusului Pestei Porcine Africane (PPA) într-un abator aparţinând unei exploataţii comerciale de creştere a porcilor din judeţul Tulcea, prin buletin oficial emis de către Laboratorul Naţional de Referinţă din cadrul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA)", anunţă vineri ANSVSA.

Ca urmare a confirmării, pentru prima oară, a prezenţei virusului într-o exploataţie comercială de creştere a porcilor şi a evoluţiei agresive a acestei boli în judeţul Tulcea, a avut loc o şedinţă la sediul Guvernului, la care au participat instituţiile cu responsabilităţi în combaterea şi eradicarea bolilor la animale, rezultând necesitatea convocării în şedinţă extraordinară a Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă al judeţului Tulcea în vederea adoptării planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii.

Deja a început aplicarea măsurilor cuprinse în Planul de contingenţă al României pentru Pesta Porcină Africană şi în Manualul Procedural Operaţional pentru Intervenţia în focarele de Pestă Porcină Africană.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), imediat după primirea buletinului din partea Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală, a notificat toate structurile abilitate de la nivel naţional şi structurile omoloage din Uniunea Europeană.

"Au fost instituite măsurile de carantină în exploataţia comercială respectivă şi au fost stabilite coordonatele geografice ale zonelor de supraveghere şi protecţie ale focarului, întărindu-se măsurile luate anterior privind biosecuritatea şi mişcarea animalelor. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare", precizează instituţia.

Conform ANSVSA, Pesta Porcină Africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire a oamenilor, dar acest virus are impact la nivel social, din punct de vedere economic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-30Parerea ta...

LEVST.
30 Iun 2018

"Sfinte Părinte Justin, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!"____------____ orice om normal (ca intelectualitate si nativ bun-simt) pricepe imediat ce este cu acel "articol", daca are ca si motto, cele de mai sus...Plus ca nu este asumat( combinatia de "informatii"), este publicat " de administratie"... Dar daca este ceva inspaimantator, atunce este subsolul, adica "raspunsuri", abia atunci intelegi de ce Romania se zbate pe fundul prapastiei si incearca- in zadar- sa iasa din Evul Mediu...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray