2019-10-22 23:05

ULTIMA ORĂ: Premierul Tudose INVITĂ societatea civilă la CONSULTĂRI. Tema: Legile Justiției

 |  21:17
ULTIMA ORĂ: Premierul Tudose INVITĂ societatea civilă la CONSULTĂRI. Tema: Legile Justiției

Premierul Mihai Tudose le-a răspuns, în această seară, membrilor societăţii civile care i-au cerut consultări pe marginea legilor justiţiei. „Sunt deschis la dialog”, spune el, într-un răspuns pe Facebook.

Premierul i-a invitat pe reprezentanţii celor 43 de organizaţii civice la discuţii, pe data de 27 decembrie.

„Vă mulţumesc pentru urări. De asemenea, vă doresc şi dumneavoastră numai gânduri bune. Legat de o posibilă întâlnire în perioada 27-30 decembrie, vreau să vă transmit că sunt deschis la dialog. În acest sens, vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României şi al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranţă şi deschidere la opinii contrare. Crăciun fericit!”, a scris premierul Tudose, într-un comentariu.

43 de organizaţii civice îi ceruseră premierului o întâlnire pentru a discuta despre modificările aduse legilor Justiţiei. Reprezentanţii asociaţiilor avertizează că România riscă „un derapaj fără precedent de la valorile democratice”.

„Considerăm că interesul pentru viitorul României, valorile democratice şi statul de drept, libertatea şi bunăstarea concetăţenilor noştri trebuie să primeze, iar dialogul este singura soluţie pentru prezervarea şi consolidarea democraţiei", spun semnatarii scrisorii.

În final, ei îi urează premierului Crăciun fericit şi îşi declară disponibilitatea de a contribui la găsirea unor soluţii pentru respectarea democraţiei.

„Ştim că funcţia de Prim-ministru presupune responsabilitate şi greutatea deciziilor privind viaţa fiecărui român. Ele trebuie asumate şi aceasta este o decizie individuală, care vă aparţine. Noi ne declarăm disponibilitatea de a contribui, după puterile noastre, la dialog, consultare şi soluţii în sensul respectării principiilor democratice, ale statului de drept şi drepturilor fundamentale. Vă urăm un Crăciun fericit dumneavoastră şi familiei dumneavoastră. Să nu uităm că viitorul nostru este comun, iar ce ne afectează pe noi, afectează pe toată lumea. Copiii noştri au dreptul să trăiască într-o ţară demnă, în libertate şi bunăstare, iar generaţia noastră are o datorie morală faţă de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru noi acum 28 de ani”, mai spun organizaţiile.

Cele 43 de organizaţii civice semnatare sunt: #activAG Piteşti, Acţiunea Civică Galaţi, Alianţa Naţională a Organizaţiior Studenţeşti din România (ANOSR), Asociaţia Aradul Civic, Asociaţia Civică ProFest, Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Consiliul Tineretului din România, Corupţia Ucide, Curăţăm Galaţiul, Diaspora Franţa solidară cu România, Evoluţie în Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul civic #Insist, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Iniţiativa România, Iniţiativa Timişoara (federaţie a 10 ONG-uri), Oradea Civică, Rădăuţiul Civic, Rezist Birmingham WMW, Rezist Dublin, Rezist în Bacău, #Rezist Liguria, #Rezist Milano, Rezist München, Rezist Râmnicu Vâlcea, #Rezistam si la Paris, Rezist Zürich, #REZISTENŢA, România As We Want It- Milano, România Vie, Save Montana-New York, Ştafeta Steagului U.E., Valea Jiului Society şi Vă vedem din Sibiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-24Parerea ta...

BOBOCUL
23 Dec 2017

Comedie, soro !
LEVST.
24 Dec 2017

probabil ca niciodata in aceasta lume, este deja ocupata de imbecili ca tine...(una din dovezi este si obsesia ta pentru ce nu este deloc esential, adica pentru persoana, in loc de idee...de acord, tu nu poti pricepe ca "ideile schimba lumea")
@LEVST.
24 Dec 2017

Sint convins ca ideile bune schimba lumea , din pacate ideile tale sint de kkt , cred ca esti un frustrat al democratiei de tip Iliescian . Banuiesc ca ai solicitat retrocedarea unui lucru , loc ( de veci poate ) si nu ai obtinut nimic , nu vad alt motiv si dai din clanta impotriva tot ce misca in Ro . De fapt unde esti , unde traiesti , din ce traiesti , cite zeci de ani ai ?
@LEVST.
24 Dec 2017

Cit e ora la tine acum ? La mine este 17:57 PM .
@LEVST.
24 Dec 2017

Am incercat sa-ti explic unele lucruri , dar fitzuica asta de kkat nu m- a lasat . Happy Holidays to you anyway .
LEVST.
24 Dec 2017

pentru mine e happy holiday in fiecare zi, eu urez acelasi lucru tuturor celor care respecta pe altii, chiar si pe ei insasi...
@LEVST.
24 Dec 2017

Fericiti cei saraci cu duhul .
LEVST.
24 Dec 2017

Se zice ca ar fi adevarat, cine stie...
@LEVST.
24 Dec 2017

Iohanis e mult peste ce poate oferii psd, alde , udmr . Vezi pe cineva mai bun ?
LEVST.
24 Dec 2017

daca gandim in termeni de indivizi, ne intoarcem(sau ramanem) la El Salvador, tatucul natiei, etc...In Romania sunt cel putin cateva mii de oameni de valoare, dar nu vor ajunge niciodata sus, iar aceasta , pentru ca in Romania nu mai este vorba de oameni ca individual, este vorba de sistem, care este intins de la "o margine a tarii , la alta" , si implantat pana in cel mai mic catun...Oamenii simt greutatea acestei masinarii insa supravietuirea individuala este esentiala: unii fug din tara , altii nu pot si trebuie sa suporte totul...Iar fiind vorba de sistem ubicuitar , situatia nu mai poate fi redresata decat prin schimbarea radicala si totala a sistemului, care impune cele cateva lucruri pe care le tot spun de peste 10 ani: Intoarcerea la Monarhie, INSA numai cu Englezii, punerea in puscarii-NUMAI LEGAL si fara niciun exces de zel- a cel putin 5 mii de indivizi/pentru 10 ani, confiscarea totala a averilor acestora, etc., etc., si Romania va face un salt mult mai specatculos decat Germania, Japonia si S.Korea, la un loc, practic viata romanilor se va schimba radical in bine, din prima luna...Iar acest lucru a devenit imposibil de intreprins din interior, numai interventia institutiilor suprastatale, o mai poate face...
@LEVST.
24 Dec 2017

Ti-am tris un email 5 min. ago , a aparut , dar a fost deleted imediately . I agree with what you say 100% . Te intrebam de legalitate postului A3 , platit din banii crescent . Ce parere ai ?
@LEVST.
24 Dec 2017

Nu crezi caar fi un urias pas inainte daca Romania at reactiva celebra Lege 18 dinainte de 89 ?
@LEVST.
24 Dec 2017

Romania a pirdut enorm in 90 , ne reintoarcerea la monarhie a fost gresala fatala , dar nu a fost alegerea populimii ci a lui Iliescu . Azi , mi se pare mult prea tirziu . Nu cred ca cineva at vrea sa aiba in rege ca duda . At fi mult prea mult ptr. Romanasii mei .
BEBICA
24 Dec 2017

Acum m-a duc sa ma culc , 23:40 aici ( e correct ptr. tine ) . Astept raspunsurile tale la intrebarile de mai sus . Noapte buna ( mie ) , iar tu ai o zi buna .
NEGRO
25 Dec 2017

Ceea ce lanseaza domnul premier in eter este o invitatie la dialog. Pentru a fi demn de o asemenea intreprindere trebuie sa fie inzestrat cu caitatea de a-i asculta pe ceilalti. Daca nu o are, trebuie sa mai astepte. Cred ca omul cu mutra de bidon turtit sau de masina tamponata mai are de reflectat. Cine e si ce vrea sa zica cu aceasta. Daca are cea de zis sa zica. Daca nu sa-si pastreze neutralitatea. E dreptul lui...
@NEGRO
26 Dec 2017

ASTA CU FATA DE BIDON TAMPONAT , SAU MASINA TURTITA FACE UN PAS INAINTE SPRE DIALOG , AR TREBUI SA APRECIEZI ASTA . PUSCARIABILII DRAGNEA SI TARICEANU NU AU SINGE IN INSTALATIE SA FACA ASTA . AR IESI FOARTE SIFONATI , EI STIU ASTA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray