2020-02-21 16:25

ULTIMA ORĂ: Rectificarea bugetară se AMÂNĂ

 |  17:29
ULTIMA ORĂ: Rectificarea bugetară se AMÂNĂ

Guvernul a amânat proiectul de rectificare bugetară care trebuia aprobat în ședința de joi, anunță Digi24. ASta deși premierul a anunțat la începutul ședinței că este o rectificare pozitivă și că vor fi asigurate sumele pentru plata salariilor și a pensiilor mărite.

"Discutăm în şedinţa de Guvern de astăzi prima rectificare bugetară din acest an. Este o rectificare pozitivă prin care asigurăm plata majorată a salariilor şi pensiilor, inclusiv noua creştere pe care o vom aplica începând cu 1 septembrie anul acesta. De asemenea, această rectificare asigură şi continuarea proiectelor de investiţii în domeniile prioritare", a spus Dăncilă.

Aceasta susține că va fi menținut deficitul bugetar în ţinta asumată prin Legea bugetului, de 2,76%. Premierul mai spune că vor fi menținute și investiţiile în domeniile prioritare, educaţie, sănătate şi infrastructură rutieră și pentru dezvoltarea comunităţilor locale. 

În ceea ce privește tăierile bugetare, Dăncilă a spus că se fac acolo unde a existat un grad scăzut de folosire a banilor alocaţi. 

Vor fi suplimentate fondurile pentru PNDL cu 1 miliard de lei, sumă la care se adaugă un disponibil de 700 de milioane de lei de la nivelul Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice. În plus, este majorat plafonul de contractare pentru Fondul de Dezvoltare şi Investiţii de la 5 miliarde de lei la 10 miliarde de lei. 

Potrivit premierului, sunt finanţate sau în curs de finanţare peste 12.600 de obiective de investiţii în comunităţile locale, dintre care 70% în mediul rural.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-08

In legatura cu acest articol...

DEMISIE din fruntea CEC Bank. Directorul Laurențiu Mitrache PLEACĂ din funcție

Liviu Dragnea, mutare ȘOC din pușcărie împotriva Vioricăi Dăncilă

Premierul Dăncilă cere SESIUNE extraordinară a Parlamentului pentru Legea 112

Consiliul FISCAL critică dur proiectul de RECTIFICARE bugetară: „Ținta de DEFICIT ar putea fi depășită, ajungând la 3,4% - 3,7% la sfârșitul anului!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine