2020-04-10 04:03

ULTIMA ORĂ: România se RETRAGE din Consiliul UE la negocierea viitorului lui Kovesi

 |  16:06
ULTIMA ORĂ: România se RETRAGE din Consiliul UE la negocierea viitorului lui Kovesi

România, care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, s-a retras din troica, grupul de trei țări care va negocia în numele Consiliului Uniunii cu Parlamentul de la Bruxelles numele viitorului șef al Parchetului European, au declarat pentru G4Media.ro surse diplomatice.

România face parte automat din troică, dat fiind că deține președinția Consiliului Uniunii Europene, dar s-a retras, lăsând locul Portugaliei. Rertragerea s-ar fi făcut pentru a evita un conflict de interes, având în vedere candidatura Laurei Codruta Kovesi. La fel a procedat Bulgaria, anul trecut, pe când exercita președinția rotativă, după ce un cetățean bulgar a candidat pentru un post de conducere într-o agenție europeană, mai precizează G4media.

Din grupul celor trei țări mai fac parte Finlanda și Croația. De detaliile tehnice ale negocierii se ocupă secretariatul Consiliului.

Negocierea dintre Parlament și Consiliu UE (în care sunt reprezentate statele membre) va trebui să armonizeze rezultatele diferite în ce privința viitorului șef al parchetului European. Ambasadorii celor 22 de state membre care fac parte din structura Parchetului European l-au votat pe data de 20 februarie pe primul loc pe francezul Francois Bohnert. Pe de altă parte, comisia CONT (control bugetar) și comisia LIBE (libertăți civile, justiție și afaceri interne) din Parlamentul European au votat-o pe primul loc pe Laura Codruta Kovesi.

Dat fiind că voturile celor două instituții au importanță egală, va urma o negociere politică între Consiliu și Parlament. Una dintre cele două instituții va trebui să-și schimbe mandatul de negociere, în caz că francezii nu își vor schimba poziția. Teoretic, este posibil ca francezii să dea mandat comisiei de negociere să accepte opțiunea Parlamentului European.

Imediat după votul de ieri din Parlamentul European, s-a vorbit despre posibilitatea ca Bohnert să fie propus eventual adjunct în cazul în care Kovesi va fi numită șefa Parchetului European.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-28Parerea ta...

ANONIM
28 Feb 2019

Gruparea infractionala si analfabeta ANTI-ROMANEASCA draknea , dancila, melescanu nu dorește sprijinirea UNUI ROMAN ADEVARAT DIN CAUZA DOSARULUI TELDRUM AL PUSCARIASULUI draknea care a aprobat UDMR STEAGUL MAGHIAR CA SIMBOL PE PAMINT ROMANESC. INALTA TRADARE A LORKARULUI PENAL TRADATOR DE NEAM SI TARA. LA TARGOVISTE CU GUNOIUL BOLSEVIC VÂNZATOR DE TARA.
ANONIM
28 Feb 2019

Dar, anonimule, ce zici de gruparea infractionala externa ce o promoveaza pe kovesika ca sa ajunga sume in contulete si nicidecum in bugetul tarii, iar din contuletele acelea nu le mai vad romanii niciodata.
MARINELU
01 Mar 2019

Hai Kodruta! Sus Luluta! Kiovesi Presedinte! Kiovesi Presedinte!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine