2020-07-03 19:45

ULTIMA ORĂ: Șeful DGIPI, Mihai Mărculescu a fost DEMIS

 |  20:30
ULTIMA ORĂ: Șeful DGIPI, Mihai Mărculescu a fost DEMIS

Ministrul interimar de la Interne, Mihai Fifor, l-a schimbat din funcție pe Mihai Mărculescu, șeful Departamentului de Informații și Protecție Internă, temutul serviciu secret al ministerului de Interne. În locul său l-a numit pe colonelul Răzvan Măgura.

Măgura fost ofițer de Afaceri Interne în cadrul Ambasadei României din Marea Britanie și un apropiat al secretarului de stat Dumitru Chirilă, omul de încredere al lui Fifor.

Mărculescu a fost detașat pentru o perioadă de un an de zile la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, acolo unde îl va consilia pe generalul de brigadă Constantin Florea, un alt mason celebru al Olteniei și prieten cu ministrul Fifor.

Mihai Mărculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin decizie a premierului Dacian Cioloş la sfârşitul lunii august 2016, după ce fostul şef al Departamentului, Rareș Văduva, a fost acuzat de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

Ulterior, în anul 2017, premierul Mihai Tudose a decis de la sine putere să-l numească în continuare pe funcție pe colonelul Mihai Mărculescu. Decizia nu a fost pe placul lui Liviu Dragnea, care în acea perioadă conducea cu mână de fier PSD, dar se și considere premierul din umbră. Numirea a declanșat un scandal monstru între Tudose și Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz