2020-02-19 11:52

Șeful DNA Ploiești a DEMISIONAT din funcție. Reacția lui Kovesi

 |  18:00
Șeful DNA Ploiești a DEMISIONAT din funcție. Reacția lui Kovesi

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, a demisionat în urmă cu puțin timp. Nu mai este la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, Structura Teritorială din Ploiești, rămânând cu funcția de procuror.

UPDATE: Imediat după anunțarea demisia, Laura Kovesi a reacționat:

”Procurorul șef al Serviciului teritorial Ploiești Lucian Onea a transmis conducerii instituției o cerere de eliberare din funcția de conducere pe care o deține, având în vedere situația ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea și prestigiul instituției și pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploiești.

În cererea menționată, acesta apreciază că acuzația care îi este adusă, de participație improprie la complicitate la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție “este total nefondată și nu are corespondent în realitate”.

Cererea a fost transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.”, e mesajul transmis, conform Stiripesurse.ro.

Decizia a fost luată la scurt timp după ce Onea a fost audiat la Parchetul General. Acolo i-a fost adus la cunoștință faptul că pe numele său a fost începută urmărirea penală. 

Procurorii unităţii de elită a DNA au fost puşi sub acuzare pentru fapte extrem de grave. Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi de procuorii de la Parchetul General că au fabricat o declaraţie în dosarul lui Sebastian Ghiţă.

Sursă: antena3.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine