2019-05-26 20:46


ULTIMA ORĂ: Sorin Ovidiu Vântu, trimis în JUDECATĂ de DNA într-un nou dosar

 |  17:05
ULTIMA ORĂ: Sorin Ovidiu Vântu, trimis în JUDECATĂ de DNA într-un nou dosar

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, în prezent în închisoare, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită un milion de euro fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu.

Comunicatul DNA:

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:În perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu i-a promis și remis lui Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării.Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București.

Precizăm că, la data de 18 octombrie 2016, Olteanu Bogdan a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (comunicat nr. 1284/VIII/3 din data de 18 octombrie 2016 – https://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=7770).Prezentul dosar a fost disjuns pe motiv că, inițial, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-19

TAGURI: dna, sorin ovidiu vantu, judecata, mita, bogdan olteanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COADA DRACULUI
19 Dec 2018

TOTI L-AU OCOLIT , CIND ERA IN VERVA . CE TRAGERE DE SFORI FACEAU . ACUM TOTI AU CURAJUL SA IL ATACE . ASA SE VA INTIMPLA SI CU ESCOBAR DE TELEORMAN , CIT DE CURIND .
NEGRO
20 Dec 2018

Din pacate fenomenul va fi invers. Vremurile de aur ale devalizarii Tarii imediat dupa anul fatidic 1989 se vor intorce. Ordonanta modificarii Codurilor Penale e pe teava, iar cea a amnistiei si gratierii devine o recompensa PSD-ALDE pentru devalizatori cu ocazia celebrarii Centenarului Romaniei. Economia s-a prabusit cu noile taxe anuntate, iar ce ce n-au inteles intaiul vers al Imnului National s-au convins pe propria piele ca somnul natiunii i-a nascut pe adevaratii monstri. Un salut tuturor, iar de atunci inainte... scapa cine poate!
Random imageUltimele stiri


STARBAG