2020-05-25 18:59

UPDATE: Sorina Pintea, anchetată de DNA pentru corupție după un flagrant

 |  18:42
UPDATE: Sorina Pintea, anchetată de DNA pentru corupție după un flagrant

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, ar putea fi reţinută vineri de procurorii DNA. Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, anchetarea Sorinei Pintea ar fi fost făcută în urma unui flagrant, conform Stiripesurse.

ACTUALIZARE 22:00 - Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost luată de la Baia Mare, după 10 ore de percheziții și audieri, și este dusă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la București, pentru a fi audiată de procurorii DNA din cadrul Structurii Centrale, au declarat surse din anchetă.

UPDATE ORA 21.00 -  Sorina Pintea nu a fost reținută formal încă, dar procurorii anticorupție desfășoară o serie de percheziții în Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Cum ancheta aparține structurii centrale a DNA, ulterior perchezițiilor, cel mai probabil fostul ministru va fi adus la București, unde va fi redactată ordonanța de reținere și se va cere arestarea preventivă.

UPDATE: În timp ce Adevărul.ro scrie că femeia ar fi fost reţinută de DNA în urma unui flagrant, Digi24 informează că Sorina Pintea ar fi răspuns la telefon după apariţia informaţiilor şi a spus că nu a fost reţinută. Ulterior, ea şi-a închis telefonul.

Suma pe care fostul ministru în guvernul PSD ar fi primit-o ca şpagă ar fi de 120.000 lei, potrivit Adevărul.ro. Digi24.ro are informaţii diferite, spunând că ar fi vorba de 120.000 de euro pentru un contract de achiziţie a unor echipamente medicale care ar fi urmat să fie folosite în lupta cu coronavirusul.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-28Parerea ta...

BNR
28 Feb 2020

isarescu la puscarie
SISTEMUL CORUPTDE SANATATE
28 Feb 2020

"Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală gravă! „Am început să mă simt din ce în ce mai rău” pentru corupție după un flagrant.
CIORDEALA
28 Feb 2020

Constinta de comunist cinstit . Sa faca bani din orce
CIUMA ROSIE
28 Feb 2020

rade dar nici ea nu stie de ce rade...ha ha ha stupid people
PARAIPAN
29 Feb 2020

Ca in cele mai multe cazuri...este un foc de paie...ii acuza , însă JUDECATORII NECORUPTI le da in barba procurorilor ce sunt niste slugi si executa ordine......vezi ultimul caz Vlădescu...Boureanu ...
BORFAș
29 Feb 2020

Gnu se putea cerceta la Baia mare..??? Sau trebuia spectacol...Sa le crească coarnele procurorilor din Buc?? Singura soluție...RASPUNDEREA MAGISTRATILOR SI IN SPECIAL A PROCURORILOR...
KATY
29 Feb 2020

dupa mine cazul Sorina Pintea e minciuna, daca DNA organizeaza flagrante este cazul sa fie desfiintata, este injustitie. Rog desfiintarea DNA nu-si are rostul. Avem procuratura, justitie Politie. Desfiintati DNA.
BEBICA
29 Feb 2020

PSDEAUA E MOARTA IN COTETZ . GASCA DE CORUPTI NESIMTITI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine