2019-05-26 00:12


ULTIMA ORĂ: SRI publică protocolul cu Parchetul General semnat de Kovesi

 |  23:04
ULTIMA ORĂ: SRI publică protocolul cu Parchetul General semnat de Kovesi

Protocolul de colaborare încheiat de Serviciul Român de Informaţii (SRI) cu Parchetul General în anul 2009 va fi publicat în cursul zilei de vineri pe site-ul instituţiei, a anunţat, joi seară, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Protocolul a fost semnat de Laura Codruța Kovesi și George Maior în 2009.

”Protocoalele reprezintă acorduri cu mai multe instituții care stabilesc metode de cooperare, nu pe lângă lege, nu de atribuții suplimentare, ci punând în aplicare legea. Mâine va fi publicat protocolul din 2009 dintre Parchetul General și SRI. Noi nu avem un protocol semnat cu DNA, ci cu Parchetul General.

Nu vor fi surprize în acest protocol. Se vorbește despre regulile pe care le aplică cele două instituții prin respectarea legii. Nu se va găsi nimic ilegal. Dacă cineva, din cele două instituții, a făcut ceva ilegal, trebuie să ajungă, de îndată, pe masa procurorilor. Dacă există vreun caz de derapaj, în SRI, noi nu îl mușamalizăm. Vrem să fie aplicată legea. Din 2016, acest protocol nu se mai aplică, după decizia CCR. Declasificarea nu mai afectează securitatea națională.

Termenul de echipă mixtă a fost folosit, pentru prima oară, înainte de 2005, într-o hotărâre a CSAT, în mandatul lui Ion Iliescu. Ofițerii SRI ofereau informații, iar procurorii trebuiau să producă probe pe baza lor.

Toate instituțiile importante au infrastructuri statale cibernetice. Legea ne obligă să avem acorduri de colaborare cu ele.”, a spus Ovidiu Marincea la B1 TV, conform Stiripesurse.ro.

Toate aceste lucruri se întâmplă după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut în mod public desecretizarea acestor protocoale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-29

TAGURI: sri, protocol, desecretizare, parchet general, kovesi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG