2020-08-04 20:47

ULTIMA ORĂ: Tăriceanu SCAPĂ de urmărirea penală. Senatul a RESPINS cererea DNA

 |  18:36
ULTIMA ORĂ: Tăriceanu SCAPĂ de urmărirea penală. Senatul a RESPINS cererea DNA

Tăriceanu scapă de urmărirea penală. Senatul a respins luni cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită în perioada când era premier. S-au înregistrat 38 de voturi ”pentru”, 71 de voturi ”împotrivă” și o abținere.

Decizia de ridicare a imunității se ia cu votul majorității senatorilor prezenți la ședință.

Comisia juridică a Senatului a recomandat săptămâna trecută ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită pe vremea când era prim-ministru. Decizia, amânată mai bine de jumătate de an, a fost luată cu 3 voturi ”pentru”, 2 abțineri și 1 vot ”împotrivă”. Decizia a fost anunțată de președintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc. La ședința comisiei au fost prezenți doi senatori PNL, un senator USR, doi senatori PSD și un senator UDMR.

„Am supus votului efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, ca urmare a cererii DNA, avem un vot neutru, au fost trei voturi „pentru”, două abţineri şi un vot „împotrivă”. Asta înseamnă că noi, Comisia juridică vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a precizat Cazanciuc.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Din octombrie 2018, PSD a amânat constant un vot.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-03

In legatura cu acest articol...

Tăriceanu lansează noi ACUZAȚII: ”Ancheta are scopuri POLITICE”

MOȚIUNE simplă împotriva ministrului Teodor Meleșcanu. Ce-i REPROȘEAZĂ opoziția
Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
03 Iun 2019

si o sa lungeasca ciorba la infinit pana se prescrie fapta...ha ha ha stupid people
CETATEANU
03 Iun 2019

SUNT MAI MULT DECAT NECESARE ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE PE PRINCIPII PROGRESISTE ......
TUFA DE VENEțIA
03 Iun 2019

Neamul ro.l este unul de prosti cu doctorat cu tot sa ne fie limpede.
DISTRUGEREA TARI
03 Iun 2019

TARA FURATA SI DISTRSA DE GASTILE MAFIOTE FANARIOTE ETERISTE , CARE AU PUS MINA PE DESTINELE EI . LEGILE FACUTE DE EI , IN FAVOAREA BANDITILOR . OARE CIT TIMP MAI SUPORTA ADEVARATI JUSTITIARII SA ISI BATA JOC DE EI ? UNDE ESTE ONOAREA LOR ? SAU L-EA DAT SALARI COLOSALE CA CIUBUC ? ACUM II SANTAJAZA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz