2019-11-19 02:56

ULTIMA ORĂ: Tăriceanu vrea un PACT pe justiție cu Klaus Iohannis

 |  22:30
ULTIMA ORĂ: Tăriceanu vrea un PACT pe justiție cu Klaus Iohannis

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi într-o emisiune TV, că nu ar refuza ideea propunerii unui pact pe justiţie, semnat de toate partidele din România, dacă şeful statului Klaus Iohannis i-ar propune acest lucru, miercuri, la Cotroceni, însă "depinde ce punem în el".

"Da (merg la Cotroceni - n.r.). Nu ştiu să vă spun exact aşteptările. Mereu am aşteptări. Mi-aş dor ca preşedintele să ne spună ce punct de vedere are şi am lucrat cu colegii mei azi să ne conturăm un punct de vedere pe care să îl transmitem", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marţi seară la Digi 24.

Întrebat ce va face dacă şeful statului va propune un pact în legătura cu justiţia in romania, unul încheiat cu toate partidele, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "Nu aş refuza de plan o astfel de idee, dar depinde ce punem în el, pentru că trebuie să punem în el şi carne şi legume şi sare. Adică nu poate un pact să vizeze o bucăţică. Ştiu bine ce vreau să îi spun mâine preşedintelui, însă nu pot să vă spun acum. Nu ştiu dacă această idee aparţine preşedintelui, dacă va solicita aşa ceva, dar punctul nostru de vedere e ca statul de drept înseamnă a avea respectare sdrepturilor cetăţenilor. Dacă statul de drept înseamnă procuri, judecători, protocoale, atunci poziţiile noastre nu au cum să coincidă. Sau depinde preşedintele poate nu vreau să ne spună nimic să aşteaptă să vadă ce îi spune noi lui".

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis, luni, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită miercuri, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei.

Discuţiile vin în contextul avizului Comisiei de la Veneţia şi a criticilor aduse de această instituţie cu privire la OUG privind Legile justiţiei şi Codurile Penale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-23

In legatura cu acest articol...

Tăriceanu: ”Postul lui Tudorel Toader e al PSD”

Zvon de REMANIERE în Guvern. Cine PLEACĂ și care sunt miniștrii care rămân. Astăzi, trei dintre ministerele importante din Executiv

ULTIMA ORĂ: Tăriceanu îi RETRAGE susținerea lui Tudorel Toader
Parerea ta...

OUT...!
24 Oct 2018

Presedintele Iohannis NU TREBUIE SA FACA NICI UN ''PACT'' CU HOTII SI BORFASII MAFIEI PSD-ALDE. ACESTI IMPOSTORI TREBUI SA AJUNGA DUPA GRATII IN FRUNTE CU CEA MAI MARE LICHEA A ROMANIEI draKnea.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Avem Grindeanu, așteptăm Guvern Avem premier, dar nu avem încă Guvern. În penultima zi a anului, când este deja prea târziu pentru a mai avea un Executiv funcțional PSD-ALDE care să mai decidă ceva în 2016, președintele Iohannis l-a desemnat ca prim-ministru pe Sorin Grindeanu, a doua propunere scoasă din mânecă de Liviu Dragnea
30 Dec 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray