2020-08-07 00:40

Un diplomat român a MURIT într-un atac terorist în Kabul. Ambasada României a fost ȚINTA

 |  20:16
Un diplomat român a MURIT într-un atac terorist în Kabul. Ambasada României a fost ȚINTA

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, într-un terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini, anunță MAE. Potrivit ministrului Ramona Mănescu, Ambasada României a fost ținta acestui atac terorist.

„În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit” se arată înntr-un comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, românul rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.

„Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar.(...) Precizăm că atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol”, se mai arată în comunicat.

Cel puțin 16 oameni, toți civili, și-au pierdut viața, iar alți 119 au fost răniți într-un atentat comis luni noapte la Kabul, potrivit bilanțului furnizat marți de Ministerul de Interne afgan. „Explozia a fost provocată de un tractor încărcat cu explozibili”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-04Parerea ta...

GICA
03 Sep 2019

OUG 82/2006 acorda titlul de militar veteran celor care merg in teatre de razboi. MAE si SIE nu acorda nimic. Se asteapta sa fie oameni omorati fara sa se gandeasca la familiile lor si la faptul ca si ei sunt ca si militairii in situatii deosebite si pot sa isi piarda viata. PACAT. SUNTEM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL.
TEAPA LICURICI
04 Sep 2019

Acei oameni . Sunt niste mercenari . Mai bine apara tara de omw si glia furata bucata cu bucata , padurile , petrolul , gaze , carbune . Decebal , Mihai V . Stefan , Marasesti , Posada , Carei , au fost sacrifici in zadar . Acolo se cauta niste minereuri rare si alte bogati . Granita este la Vama veche , Dorohoi , Satu Mare , Timisoara , Giurgiu , Insula Serpilor . Ce treaba avem cu firmele lui Tender , Patriciu sau Tiri . Averea Gorju de la Budapesta , datoriile Germane fasciste fata de statul Roman . Sa plateasca firmele de asigurari . Sa pazeasca fetele nevinovate de la Caracal .
AșA LE TREBUIE!
04 Sep 2019

Invadezi o țară care nu ți-a făcut nimic, făcând jocul putorilor de americani...ți se decontează !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz