2019-10-18 04:28

UPDATE: Trei români, VICTIME în EXPLOZIA cisternei de lângă aeroportul din Bologna. Care este starea lor

 |  13:40
UPDATE: Trei români, VICTIME în EXPLOZIA cisternei de lângă aeroportul din Bologna. Care este starea lor

Potrivit informaţiilor Ministerului Afacerilor Externe (MAE), șoferul unui TIR oprit în coloana de autovehicule lovită de cisternă care a explodat luni după-amiază în apropierea aeroportului din Bologna este cetăţean român rezident în Italia. Din fericire, el a reuşit să se salveze la timp, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât a suferit doar răni minore.

UPDATE: 

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți, că au fost identificați alți doi români răniți în accidentul de la Bologna, bilanțul ridicându-se astfel la trei persoane, potrivit Mediafax.

”Potrivit ultimelor date obținute de Consulatul General al României la Bologna de la autoritățile italiene, printre persoanele rănite au fost identificați alți doi cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost externat deja, iar cel de-al doilea se află în continuare internat într-o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, starea sa de sănătate fiind stabilă. Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situației şi menţine în permanență legătura cu autorităţile locale, unitatea medicală și cu cetățenii români afectați, acordând asistenţă consulară, în limita competențelor legale”, a anunțat MAE.

După primirea îngrijirilor medicale necesare a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanţii oficiului consular.

"Până la momentul actual, autorităţile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetăţeni români afectaţi de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară", precizează MAE.

Potrivit ministerului, Consulatul General al României la Bologna a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români, iar imediat după semnalarea accidentului o echipă a oficiului consular s-a deplasat la faţa locului.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220.

Două persoane au murit, iar alţi peste 80 de oameni au fost răniţi, luni, pe o şosea din apropierea aeroportului din Bologna, după ce o camionetă care transporta alte maşini s-a ciocnit cu o autocisternă ce transporta gaz petrolier lichefiat, declanşând astfel o explozie şi un incendiu de proporţii. Accidentul a cauzat prăbuşirea parţială a unei secţiuni suspendate a autostrăzii, iar mai multe maşini care se aflau sub această porţiune au luat foc şi apoi explodat.

UPDATE: Trei români, VICTIME în EXPLOZIA cisternei de lângă aeroportul din Bologna. Care este starea lor
zoom


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-07

In legatura cu acest articol...

EXPLOZIE lângă aeroportul din Bologna. Ce s-a întâmplat
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray