2020-02-19 12:07

Ultimele DETALII de la polițiști despre ”medicul” italian cu 8 clase. IMAGINILE prinderii

 |  21:05
Ultimele DETALII de la polițiști despre ”medicul” italian cu 8 clase. IMAGINILE prinderii

Comisarul-şef de poliţie Ionuţ Dana a declarat că falsul chirurg este suspect într-un dosar de înşelăciune, care a fost ulterior reunit cu cel în care se verifică dacă a exercitat profesia fără drept. Totodată, poliţiştii au adrese de la autorităţi din mai multe ţări,ce îl privesc pe italian.

„Începând cu noiembrie, am demarat activităţi în ceea ce înseamnă identificarea autenticităţii unor documente. Am întrebat autorităţile române şi autorităţile din străinătate (...) în legătură cu aceaastă persoană. Sunt mai multe seturi de documente pe care le-am primit. Unele sunt în limba română, altele urmează să fie analizate. (...) Pot confirma că cetăţeanul a fost condamnat în Italia pentru fapte asemănătoare. De asemenea, autorităţile italiene ne-au comunicat că el nu figurează în tabloul medicilor din Italia. (...) El are calitatea de suspect pentru infracţiunea de înşelăciune. Între timp, Colegiul Medicilor au adresat o plângere în cursul lunii ianuarie. Le-am reunit şi se efectuează şi cercetări dacă a exercitat profesie fără autorizările necesare”, a declarat comisarul şef de poliţie Ionuţ Dana, şeful Sectorului 1 de Poliţie, conform Mediafax.

Potrivit comisarului-şef, Poliţia a primit mai multe răspunsuri de la autorităţile din Uniunea Europeană. Potrivit unor surse apropiate anchetei, chirurgul fals italian este cercetat şi în Marea Britanie, pentru fapte similare.

„Avem mai multe adrese, răspunsuri primite de la autorităţile din UE cu privire la faptul că a fost cercetat sau condamnat pentru fapte similare. Aceste documente trebuie analizate. (...) În cursul zilei de ieri (marţi, n.r.), am primit altă corespondenţă, de unde am tras concluzia că această persoană trebuie chemată şi audiată. (...) Tot în cursul zilei, a fost dat în consemn. (...) A fost emis mandat de aducere”, a mai spus sursa citată.

Italianul care pretindea că este chirurg a fost adus, miercuri seară, la audieri, la Secţia 4 de Poliţie.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară. Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-06

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine