2019-07-24 12:20

Ultimele informaţii despre starea de sănătate a lui Mihai Şora. Ce spun medicii

 |  20:08
Ultimele informaţii despre starea de sănătate a lui Mihai Şora. Ce spun medicii

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, se simte bine după operaţia suferită miercuri din cauza unor probleme la colecist, a declarat, pentru News.ro, medicul Silviu Negoiţă, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Elias.

Mihai Şora, 101 ani, a suferit o intervenţie chirugicală joi după-amiază, iar acum este internat în spital.

"Domnul Şora este bine, se reface în limitele vârstei de 101 ani, este conştient, vorbeşte, nu au apărut complicaţii", a asigurat medicul. "Ne propunem ca mâine (sâmbătă, n.r) să-l transferăm pe secţie, pentru 3-4 zile, şi când va dori şi în funcţie de cum se va simţi, aici va avea un cuvânt de spus şi soţia, să meargă acasă", a adăugat reprezentantul unităţii medicale cu privire la externarea scriitorului, potrivit news.ro.

Luiza Palanciuc Şora, soţia filosofului, a transmis presei după intervenţia de miercuri că "doctorii au făcut un adevărat miracol".

Mihai Şora a participat activ la protestele din ultima perioadă, care au avut loc în Piaţa Victoriei, devenind, aşa cum l-au numit jurnaliştii corespondenţi ai agenţiilor străine în România, "portavocea mobilizării societăţii civile" împotriva "abaterilor" guvernării din România.

"Sunt un cetăţean conştient de drepturile sale şi mai ales de îndatoririle sale (...)", explica el pentru AFP. "Ceea ce mă nelinişteşte cel mai mult este destinul pe termen lung al acestei ţări", a adaugă Mihai Şora, deplângând "abaterile", atât ale dreptei, cât şi ale stângii" puterii politice.

Născut în noiembrie 1916, Şora a studiat în Franţa, apoi a lucrat între 1945 şi 1948 ca cercetător la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de la Paris.

În 1948, revine în ţara natală, devenită un satelit al Uniunii Sovietice, gândind să mai rămână doar zece zile. Însă, regimul comunist îl împiedică să plece din nou. Fiu al unui preot, într-o ţară care a predicat ateismul, a fost de mai multe constrâns să abandoneze munca sa ca scriitor şi publicist şi să se supună rigorilor regimului totalitar.

"Timp de ani, mărturiseşte el, am fost supravegheat, telefonul meu ascultat şi corespondenţa citită... Dosarele Securităţii (poliţia politică comunistă, n.r) care mă vizau erau copleşitoare".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-29Parerea ta...

ANONIM
29 Iun 2018

Ce carte de filozofie a scris acest individ care a fost aghiotantul lui Ana Pauker...împărtășește din experienta Anei ??? Atunci se intelege activitatea molustelor cu # in ....buzunar
ANONIM
30 Iun 2018

Daca a fost aghiotantul temutei Pauker, Stalin cu jupa... nu e nimic de zis, se plie cu inteligenta cursului teribil al epocii. Inteligent precis era, nu credea in americanii ce trebuiau sa ne elibereze cum au crezut mai putin informatii ce au devenit inutil partizani chinuiti si haituiti. Pe toti ne judeca propria constiinta cosmica odata reconectati la ea. Insa, azi e un melanj toxic in jur, am observat ca sunt promovate personalitatile ce s-au pus bine cu puterea, cu cei din spatele cortinei. Majoritatea nu sunt patrioti, cred ca e interzis azi sa fii militant pt interesul natiei tale, trebuie sa fim dezradacinati ca sa devenim plastilina in mainile unora de afara cu interese economice ce sleiesc binele nostru. Asa e acum jocul. Nu l-am facut noi, nici nu putem sa-l oprim.
ANONIM
30 Iun 2018

Citeam ca in vremea dinaintea bolsevizarii tinerii puteau sa asculte inteligenta celor deja consacrati in domenii filozofice si nu numai, gandirea lor inteligenta fiind expusa in conferinte unde se platea bilet. Asa se forma clasa intelectuala cu gandire avansata si cutezatoare. Dupa bolsevizare se pierdu obiceiul acesta util si azi nu avem nici educatia de a participa la conferinte intelectuale nici nu se preocupa niciun intelept sa deschida sacul intelepciunii sale tinerilor doritori sa afle cum gandeste o personalitate a gandirii, un geniu, un formator. Putem si citi acasa, dar traditia aceasta e pacat ca se lasa sa moara, cineva ar fi trebuit s-o reinvie totusi, era si necesar, azi avem un hiatus cumplit in societate. Ma gandesc la emotiile oamenilor adunati sa asculte, la modul in care poti sa cunosti viitoarea elita a unui popor. Pacat.
FILIFORM
30 Iun 2018

jalnic final pentru acest personaj cu multiple personalitati … de la Hannah rabishon, zisa si tova anna, la "bds"-ul sorosist nu a fost o cale prea lunga … un cameleon pentru se screm diversi anonima sa-i "albeasca" ticalosia !
DIN PăCATE,
07 Iul 2018

MIHAI SORA. Prieten din tinere cu Miron C-tinescu, cu Benno Hdchter, fratele lui Mihai Sebastian s.a. La studii in Franta, unde, in 1938 devine membru al Partidului Comunist francez, partid membru al Kominternului. Angajat, in 1948, de catre Ana Pauker, la Min.de Externe. Deci, o jigodie!
DE ALTFEL,
07 Iul 2018

Personajul ăsta de desene animate, face parte din grupul celor 23 care au pus la cale ”revoluția”, de fapt lovitura de stat din 89.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray