2019-10-20 22:06

Un alt cetăţean ROMÂN a fost evacuat în siguranţă şi adus în ţară din Yemen

 |  11:53
Un alt cetăţean ROMÂN a fost evacuat în siguranţă şi adus în ţară din Yemen

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că un cetăţean român a fost evacuat în siguranţă şi adus în ţară din Yemen, duminică, pe traseul Sayyoun - Amman – Bucureşti. În urmă cu o lună, MAE informa că, în cursul zilei de 31.12.2017, doi cetățeni români au fost evacuați din Yemen pe acelaşi traseu.

Pe tot parcursul deplasării, românul a fost în legătură cu Ambasada României din Regatul Haşemit al Iordaniei, iar reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Amman au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare. Ministerul Afacerilor Externe mai spune că a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetăţeanul român repatriat.

"Ministerul Afacerilor Externe continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune", mai arată instituţia.

Pe site-ul MAE este postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara!".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray