2020-01-26 01:37

Un argeşean a apelat fals 112 anunţând că este RĂPIT. Ce AMENDĂ îl paşte pe bărbat

 |  14:16
Un argeşean a apelat fals 112 anunţând că este RĂPIT. Ce AMENDĂ îl paşte pe bărbat

Un argeşean a sunat la 112 şi a anunţat că a fost răpit. Ulterior, el a fost găsit la domiciliu şi condus la audieri, a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"În cursul serii de 24 octombrie, printr-un apel la Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112, un bărbat a sesizat că ar fi lipsit de libertate, după care a întrerupt apelul. Imediat, poliţiştii au fost mobilizaţi în aria în care a fost localizat apelul, unde s-au desfăşurat activităţi de căutare", precizează IPJ Argeş.

Conform sursei citate, bărbatul a fost identificat vineri dimineaţă de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului la locuinţa sa, stabilindu-se că nu se afla în pericol.

"Cel în cauză a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri şi luarea măsurilor legale care se impun", se mai menţionează în comunicat.

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 se sancționează, începând de pe 3 octombrie a.c., cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. În viitorul apropiat, pachetul legislativ prevede și sancțiuni mai mari pentru cei care apelează 112 doar în glumă. „Astfel de atitudini generează costuri inutile și pun în pericol viețile celor care chiar au nevoie. Vom majora cuantumul amenzilor care apelează fals echipajele de intervenție de 5 ori, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei”, anunţa la finalul lunii august premierul de atunci, Viorica Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine