2020-06-02 01:47

Un barbat a MURIT şi altul este în COMĂ după ce au muncit la câmp în condiţii de CANICULĂ extremă

 |  15:12
Un barbat a MURIT şi altul este în COMĂ după ce au muncit la câmp în condiţii de CANICULĂ extremă

Un bărbat din Iaşi, care muncea la câmp, a murit din cauza expunerii la căldură, el fiind găsit pe un ogor când deja prezenta convulsii, cu o temperatură de 42 de grade. Un alt ieşean este în comă la spital, după ce a muncit şi el pe câmp în condiţii de caniculă extremă, scrie Mediafax.

Unul dintre ei este în comă, iar progonsticul este rezervat, iar cel de-al doilea nu a mai putut fi salvat.

Bărbatul de 67 de ani care este în comă la Spitalul ”Sfântul Spiridon” a fost găsit inconstient de către rude joi după-amiază, după ce muncise la câmp în căldură. A fost soliciat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care a început manevrele la faţa locului.

”Pacientul în vârstă de 67 de ani a fost intubat, ventilat mecanic şi s-au început manevrele de rehidratare şi scădere a temperaturii încă din prespital. A fost adus, au contiunat investigaţiile, căldura a influenţat nu doar sistemul nervos central ci şi cordul, rinichiul, ficatul astfel încât pacientul are disfuncţii organice multiple, este în continuare în stare critică, este intubat, ventilat mecanic, internat în clinica medicală de gardă, cu un prognostic rezervat” , a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Cel de-al doilea pacient ajuns în stare gravă la urgenţe din cauza expunerii la căldură are în jur de 45 de ani şi este din localitatea Valea Satului. Bărbatul a fost găsit pe câmp de nişte căruţaşi.

”A fost oprită o ambulanţă care l-a preluat, era comatos, prezenta convulsii, medicul de pe ambulanţă l-a intubat. A ajuns în UPU unde s-a instalat stop cardiorespirator, temperatura centrală era şi pentru acest pacient de 42 de grade Celsius. Nu a răspuns din păcate la manevrele de rescucitare combinate cu scăderea temperaturii centrale, prin manevre de răcire internă şi externă şi a fost declarat decesul.”, a spus Diana Cimpoeşu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine