2020-03-29 02:45

Un bărbat din Arad a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru infectarea cu HIV a unei tinere

 |  11:17
Un bărbat din Arad a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru infectarea cu HIV a unei tinere

Un bărbat de 30 de ani a fost condamnat de Tribunalul Arad, în primă instanţă, la şase ani de închisoare cu executare, după ce ar fi infectat cu HIV o tânără, căreia i-ar fi ascuns faptul că este bolnav.

Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Arad miercuri: "În baza 354, alin. 1 Cod penal condamnă pe inculpatul ... la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit. (...) Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare", se arată în sentinţa pe scurt.

Instanţa a mai decis ca tânărul să-i plătească victimei daune materiale de 2.500 de lei, daune morale de 40.000 de euro şi o compensaţie lunară de 1.300 de lei pentru tot restul vieţii.

Cazul a ajuns în instanţă anul trecut, în urma unei plângeri penale depuse în ianuarie 2018 de către tânără.

Avocata acesteia, Oana Lăzărescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că "sentinţa este una corectă în raport cu întreg probatoriul administrat în cauză".

"Pe tot parcursul procesului, bărbatul a avut o atitudine de nerecunoaştere. Ne bucurăm că s-a ajuns la această sentinţă, care este prima de acest fel dată de vreo instanţă din judeţul Arad şi probabil una dintre puţinele din ţară", a spus Oana Lăzărescu.

Tânărul ar fi contactat virusul HIV în spital, la naştere, în anul 1989.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine