2019-11-13 23:10

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei, miercuri

 |  09:48
Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei, miercuri

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei are loc miercuri la nivel naţional, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Exerciţiul “Miercurea Alarmelor” va avea loc începând cu ora 10.00, iar sirenele din ţară vor emite semnalul "prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţia pericolului.

În România există 3 tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) ;i alarm[ aerian[ (15 sunete).

IGSU spune că aceste exerciţii lunare sunt necesare şi utile, deşi pot genera disconfort în rândul populaţiei.

Acţiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirea timpului de reacţie a autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

S-a ajuns la seceta dorită E jale mare în ţară. Seceta pârjoleşte terenurile agricole, iar unii specialişti din domeniu spun că n-au mai văzut o asemenea grozăvie de 30 de ani. Potrivit autorităţilor, suprafața de culturi agricole efectiv irigată până în prezent la nivel național este de numai 46.000 de hectare. Statistica reprezintă doar 15% din suprafața contractată pentru irigat în anul 2015, respectiv de circa 302.000 hectare
12 Aug 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray