2020-01-27 11:12

UPDATE: România nu renunță la PROTESTE. Zeci de mii de oameni sunt în stradă

 |  19:21
UPDATE: România nu renunță la PROTESTE. Zeci de mii de oameni sunt în stradă

Mii de români s-au strâns din nou în Capitală și în mai multe orașe din țară, dar și în străinătate. Majoritatea celor prezenti au pancarte cu lozinci anti-PSD si cer demisia Guvernului.

UPDATE ORA 23.00

Oamenii veniţi joi seară în Piaţa Victoriei din Capitală au început să se retragă în jurul orei 23,00. Protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului, unii dintre ei având pancarte cu mesaje precum "Nu legalizaţi hoţia. Nu distrugeţi România", "România, trezeşte-te!", "Abrogare!", "Puterea nelimitată în mâinile oamenilor limitaţi duce la despotism", "DNA să vină să vă ia". Dacă în timpul protestului, grupurile adunate în Piaţa Victoriei au avut, fiecare, propriul mesaj, în jurul orei 22,00, mare parte dintre protestatari au intonat Imnul Naţional. Potrivit unor surse oficiale, în Piaţa Victoriei au fost prezenţi peste 70.000 de manifestanţi.

UPDATE ORA 22.00

Aproximativ 40.000 de persoane - cifră estimată de reprezentanţi ai Jandarmeriei - protestează joi seară în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului. Pe pancartele manifestanţilor sunt scrise mesaje precum "Zi de zi vom fi aici", "Nu scăpaţi de noi, noi scăpăm de voi", "1 miliard de euro de la penali = Megapenitenciar" sau "Pro UE, anti-Corupţie!". Mulţi flutură steaguri şi scandează lozinci antiguvernamentale, unii dintre ei au venit dotaţi şi cu vuvuzele. Câţiva au tobe, alţii aplaudă jandarmii. Dinspre ieşirile de metrou din apropierea Pieţei Victoriei continuă să vină grupuri de protestatari. Jandarmii au depistat în zona bulevardului Iancu de Hunedoara două persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice, a anunţat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei. Cei doi bărbaţi au fost legitimaţi şi duşi la secţia 4 Poliţie.

UPDATE ORA 20.30

Munții de zăpadă din zona Guvernului au fost ridicați astăzi de autoritățile locale după ce aseară protestatarii au aruncat în jandarmii cu bulgări de gheață.

Conform trimisului special al Puterea, efectivele de jandarmi sunt aceleași, iar masini si dube ale jandarmeriei se întind de la Guvern pana la spitalul Grigore Alexandrescu. Jandarmii sunt mai bine echipati, cu protectii la picioare.

UPDATE: România nu renunță la PROTESTE. Zeci de mii de oameni sunt în stradă
zoom
Laitmotivul scandărilor este abrogarea ordonanței date pe repede înainte de PSD.

Au fost înregistrate și câteva incidente minore, mai multe persoane în stare de ebrietate au fost izolate de mulțime și ridicate de jandarmi.

UPDATE ORA 20.00

La București sunt 35.000 de români, Cluj Napoca 10.000, Iași 4.000 de protestatari, Timișoara 15.000 de oameni, Sibiu 12.000, Brașov 2.500 de oameni, Bacău 3.000 de oameni, Oradea 3.000, Alba Iulia 3.000, Suceava 2.500, Constanța 5.000, Galați 1.200

ȘTIREA INIȚIALĂ

În București s-au strâns deja din nou în fața Guvernului 10.000 de români. Bulevardele Kiseleff si Lascar Catargiu au fost deja inchise.

În Timișoara sunt 7.000 de oameni în stradă, la Iași sunt 1000, la Cluj 3.000.

La protest participa oameni de toate varstele, de la pensionari, la studenti si copii. Oamenii poarta drapele nationale, unele din ele cu doliu, iar altii - pancarde cu diverse mesaje, precum 'Vrem sa crestem in tara, nu afara', 'Romania are Guvern mafiot', 'Ati votat liber la furat', 'Legea-i lege pentru toti' si scandeaza 'Jos ordonanta', 'Afara, afara cu hotii din tara', 'Jos Guvernul', 'Hotii' etc.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, acte normative privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate, precum şi pentru modificarea codurilor penale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-02Parerea ta...

ANONIM
02 Feb 2017

SOROS sa traiasca....ROMANIA sa infloreasca....USR adica: UNIUNEA lui SOROS pentru ROMANIA....Chiar ne cred pro.......sti....
ATENT
02 Feb 2017

Bravo lor. Am putine momente cand sunt mandru de tara asta. Sper sa cedeze jigodiile PSD-iste
DEC
03 Feb 2017

Alta intrebare NU exista mai Ciordache! Puscaria! GENIALA PLANCARTA!
@ANONIM
03 Feb 2017

Esti ridicol pune si tu o poza sa te vadă lumea cat esti de prost.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine