2020-08-04 21:06

Un ofițer de poliție, reținut de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

 |  12:39
Un ofițer de poliție, reținut de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

DNA a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că Vasile Florin Popescu, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită şi trafic de influență.

Procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 19.01.2016, față de Ovidiu Stănescu, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

DNA a precizat că, „în perioada 30.04.2015 - 11.12.2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul inspectoratului de poliție județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, cu intenție, a pretins, direct și pentru sine, de la o persoană, suma de 1.000 euro și a primit printr-un intermediar suma de 500 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse și primite de către ofițerul de poliție în schimbul unui pretins ajutor pe care acesta l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect într-un dosar penal în care inculpatul desfășurase acte de urmărire penală”.

Anchetatorii mai susţin că, „în perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în aceeași calitate, cu intenție, a pretins, în mod direct și pentru sine, de la inculpatul Stănescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava – Secția Penală, învestit cu soluționarea unei cauze penale care privea o rudă a cumpărătorului de influență, trimisă în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor”.

Procurorii precizează că Vasile Florin Popescu „a promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, să adopte o soluție favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă”.

Ulterior pronunțării condamnării în primă instanță la o pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare, „Vasile Florin Popescu a pretins, în mod repetat și la date diferite, sume de bani de la inculpatul Stănescu Ovidiu, sub pretextul că pedeapsa a fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervențiilor făcute pe lângă magistratul respectiv.

Oamenii legii l-au prins în flagrant pe Vasile Florin Popescu în timp ce primea suma de 700 de lei de la Ovidiu Stănescu.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Ovidiu Stănescu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați; să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Vasile Florin Popescu urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz