2020-02-25 21:01

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca a omorât 4 pacienţi şi a rănit alţi 9 UPDATE

 |  08:28
Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca a omorât 4 pacienţi şi a rănit alţi 9 UPDATE

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât 4 pacienţi şi a rănit grav alţi 9 după ce a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie şi i-a lovit în cap. Loviturile au fost atât de puternice încât le-ar fi zdrobit capetele. Iniţial 10 răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău, trei dintre ei fiind în comă. În cazul unei femei, medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar nu a putut fi salvată. 9 dintre victime au peste 60 de ani.

UPDATE: Medicii au decis transferul tuturor răniţilor de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca la spitale din Bucureşti, deoarece Spitalul Judeţean Buzău nu are secţie de Neurochirurgie.

”În urma ultimelor decizii medicale, deoarece spitalul din Buzău nu are Secţie de Neurochirurgie, COSU a anunţat Ministerul Sănătăţii ca s-a decis transferul tuturor pacienţilor din Spitalul Judeţean Buzău”, a transmis, duminică, Miisterul Sănătăţii.

Doi pacienţi sunt transferaţi la Spitalul Floreasca, alţi doi pacienţi la Spitalul Sf. Pantelimon Bucureşti, trei la Spitalul Bagdasar Arseni şi doi la Spitalul Universitar.

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât 4 pacienţi şi a rănit grav alţi 9 după ce a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie şi i-a lovit în cap. Loviturile au fost atât de puternice încât le-ar fi zdrobit capetele.

Bărbatul este sub supravegherea poliţiştilor, iar ministerul Sănătăţii a trimis Corpul de control la unitatea medicală.

UPDATE: 

Medicul Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău a declarat, duminică, pentru News.ro, că victimele au fost agresionate cu un corp contondent, având leziuni la nivelul extremităţii cefalice.

”Duminică dimineaţă, au fost aduşi la SJU Buzău, zece pacienţi dintre care trei în comă. Unul dintre pacienţi a fost declarat decedat în urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezintă agresiuni la nivelul extremităţii cefalice. Unii dintre ei sunt în stare gravă. În afara celor în comă, restul prezintă leziuni la nivelul calotei craniene şi a feţei. Majoritatea vor ajunge la Bucureşti pentru că e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Pantelimon şi Bagdasar”, a declarat Zoican.

Directorul Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că agresorul era internat într-un salon normal de spital, fără supraveghere suplimentară.

”Într-un episod psihotic acut, unul dintre pacienţii internaţi pe secţia de acuţi şi-a agresat colegii de salon şi pacientele dintr-un salon învecinat. (...) Pacientul despre care vorbim era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal. Simptomele pe care le-a prezentat nu prevesteau nenorocirea care urma să se întâmple”, a declarat managerul spitalului.

Viorica Mihălaşcu a precizat că ”totul s-a petrecut în mai puţin de un minut”.

Știrea inițială:

Tragedia s-a produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii care se aflau acolo. O femeie rănită în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca Buzău a murit, iar bilanţul a ajuns la 4 morţi şi 9 răniţi.

Atacatorul are 38 de ani şi este din Săgeata, judeţul Buzău, internat voluntar cu sevraj etilic. Bărbatul a fost încătuşat de un echipaj de poliţie ce sosise pentru a interna un scandalagiu. Cercetarea la faţa locului este coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit medicului şef de la UPU Buzău, Adrian Zoican, o femeie rănită în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a fost declarată decedată, după ce medicii au resuscitat-o zeci de minute.

Femeia avea traumatisme severe la cap. Alţi doi bărbaţi sunt în comă, iar starea celorlalte şapte victime este ceva mai bună. Toate victimele ar urma să fie transferate la spitale din Bucureşti.

UPDATE 07:31 - Potrivit medicului Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, trei dintre cele zece victime aduse duminică dimineaţă sunt în comă, cu traumatisme severe la cap.

În cazul unei femei, medicii efectuează manevre de resuscitare, cu şanse minime de a fi salvată.

Ceilalţi şapte răniţi au, de asemenea, leziuni la cap.

Medicii buzoieni iau în calcul transferarea victimelor la spitale din Bucureşti, întrucât Spitalul Judeţean nu dispune de medici neurochirurgi şi de o secţie cu astfel de specializare.

Toţi răniţii sunt persoane de peste 60 de ani, una singură având sub această vârstă.

Victimele au probleme psihice, în general demenţă, ceea ce le-a împiedicat să reacţioneze în momentul atacului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-18Parerea ta...

RAMPA DE GUNOI
18 Aug 2019

Gândește cum este sa fi blestemat ? Gândește cum e sa te confrunți cu acel blestem. Gândește ca toată zona de est a României poarta un blestem de milenii și este blestemata în continuare de milioanele de romanii.
OVIDIU
18 Aug 2019

Din primele informatii reiese ca individul era in sevraj fiind alcoolic. E doar cel mai vizibil dintre alcolistii patriei de care sunt pline santurile. Traiasca buna educatie care duce la asemena personaje invatate cu bautura inca din frageda pruncie si pentru care zona e renumita.
TRAIASCă PSD ?
18 Aug 2019

"Incepe musamalizarea. Directoarea spitalului Sapoca este membru PSD de frunte. Si barbatul ei este tot PSD-ist, a avut probleme cu legea"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine