2019-08-18 12:56

Un PILOT român aflat în misiune în Franţa, găsit FĂRĂ SUFLARE în camera de hotel. Reacţia ministrului Apărării

 |  19:01
Un PILOT român aflat în misiune în Franţa, găsit FĂRĂ SUFLARE în camera de hotel. Reacţia ministrului Apărării

Comandantul Grupului 90 Operaţional din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, comandorul Ion Stăiculescu, aflat în misiune în localitatea Cherbourg, Franţa, a decedat, sâmbătă, în camera de hotel în care era cazat.

"Ofiţerul participa, în calitate de comandant de aeronavă, la exerciţiul multinaţional organizat de armata franceză, în perioada 31 mai - 4 iunie, pentru marcarea a 74 de ani de la debarcarea aliată din Normandia. La acest exerciţiu, România participă cu un detaşament format din 33 de paraşutişti militari şi o aeronavă C 27J Spartan. În dimineaţa acestei zile, ofiţerul a fost găsit fără cunoştinţă de către colegii săi, în camera de hotel. A fost solicitată intervenţia medicală de urgenţă, prin serviciul 112, însă manevrele de resuscitare efectuate de echipajul medical francez au fost fără rezultat, medicii declarând decesul în jurul orei 10.00, ora locală. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autorităţile judiciare franceze", potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Comandorul Ion Stăiculescu era pilot militar clasa I, cu o experienţă de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la manşa căruia zbura în calitate de pilot comandant instructor. Ofiţerul, în vârstă de 55 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1986. Era căsătorit şi avea un copil.

“De azi, comandorul Ion Staiculescu a zburat la ingeri...Absurd de repede. Vinerea trecuta ne intorceam impreuna cu el la mansa din Polonia. Radea sagalnic in mustata si planuia urmatorul zbor. S-a grabit insa sa zboare acolo unde ii placea cel mai mult...dincolo de nori. Armata Romaniei a pierdut azi pe unul dintre cei mai iscusiti piloti ai sai...Dumnezeu sa te aiba in paza si sa te odihneasca in pace, nea Ioane!”, a fost mesajul ministrului Apărării, Mihai Fifor. Reprezentanţii MApN au început demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislaţia franceză, repatrierea trupului neînsufleţit al militarului. Conducerea MApN îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite condoleanţe familiei îndoliate, relevă comunicatul MApN.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-03Parerea ta...

LEVST.
03 Iun 2018

am citit(pe alte surse) tot soiul de comentarii, pilotul este cam prea tanar pentru un atac de inima fara presimptome nedepistate( examene medicale saptamanale sau poate zilnice), sa speram ca amarata de armata romana nu s-a pricopsit si cu plaga drogurilor...
@ LEVST
04 Iun 2018

Mai specialistule! mai las-o-n buze! si la medicina te pricepi?
LEVST.
04 Iun 2018

ca sa vezi... ce mare legatura o fi intre medicina si folosirea de droguri, decat prin effect si ultima veriga a medicinei, adica necropsia post-mortem... Problema ar fi mai mult sociala, daca se va dovedi moarte prin overdose..
@ LEVST
04 Iun 2018

Chiar esti bolnav; cu capul!
LEVST.
04 Iun 2018

Din partea mea se vede exact invers, iar probele sunt fara numar, dorinta "unora" de a fi permanent , hemoroid, limbric sau oxiur...
@ LEVST
04 Iun 2018

Delirezi, kkt bolnav! Iar visezi ca esti inteligent!
LEVST.
04 Iun 2018

Hai siktir excrement triplu fermentaat,s.a.m.d. iar ai gura plina ,pana la "ultima frontiera" a colonului descendent,, cu materialul tau preferat de fapt este materialul din care esti prefabricat si sub care respiri si mananci...( ce este "frumos" este ca-ti dai mereu in petec, adica te desconspiri la fiecare imbucatura!)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray