2020-06-07 00:43

Un român, suspect de legături cu Statul Islamic

 |  19:35
Un român, suspect de legături cu Statul Islamic

Serviciile de securitate din Bulgaria caută doi cetățeni străini, un român și o tânără din Franța, care s-ar fi raliat organizației teroriste Statul Islamic (SI) și care în prezent s-ar afla pe teritoriul bulgar, a informat Televiziunea Națională Bulgară (BNT), citată de SofiaGlobe.com.

Potrivit actelor de identitate ale suspecților, difuzate de autoritățile bulgare, cele două persoane căutate sunt Ezidis Elham, o tânără de origine iraniană din Franța, și românul Mimo Popescu, de 24 de ani. Se bănuiește că cei doi s-ar afla în capitala Bulgariei, Sofia. Nu este clar când și cum au ajuns cei doi în Bulgaria.

Procurorul General al Bulgariei, Sotir Țațarov, a fost informat în legătură cu acest caz și în prezent are loc un schimb constant de informații între agențiile partenere, prezența celor doi pe teritoriul Bulgariei fiind semnalată de agenții de securitate străine, în baza "cooperării internaționale".

Pe de altă parte, Ministerul român al Afacerilor Externe a informat, printr-un comunicat transmis duminică Agerpres, că din motive de securitate, autoritățile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor, măsura fiind instituită cu titlu temporar, fără ca momentan să fie prevăzut un termen-limită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine