2019-10-17 11:20

Un secretar de stat în MAI îl contrazice pe Dragnea cu privire la finanţarea externă a mitingului din 10 august

 |  15:55
Un secretar de stat în MAI îl contrazice pe Dragnea cu privire la finanţarea externă a mitingului din 10 august

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Gheorghe Nucu, a fost audiat marţi la Parchetul General în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august. El a subliniat că în Piaţa Victoriei au existat oameni care răspundeau de misiunea de asigurare a ordinii la protest şi că în timpul intervenţiei nu au cerut opinia ministerului cu privire la gestionarea situaţiei. Întrebat dacă are informaţii conform cărora mitingul din 10 august ar fi fost finanţat din străinătate, aşa cum declara liderul PSD Liviu Dragnea, secretarul de stat în MAI a spus că nu.

„În piaţă au fost oameni care răspundeau de misiune. (...) Nu e vorba de clasificarea unor probe, sunt nişte informaţii care ele provin din documente clasificate şi atunci se va lua măsura declasificării la solicitarea Parchetului cu acordul celor care au furnizat documente. Cele mai bune informaţii se pot da de la Jandarmerie, nu de la nivelul ministerului, cele mai corecte şi precise”, a declarat marţi Gheroghe Nucu, la ieşirea din Parchetul General.

Întrebat dacă şefii jandarmilor din Piaţa Victoriei au cerut opinia ministerului cu privire la gestionarea situaţiei, secretarul de stat a spus că nu.

„În timpul intervenţiei, nu, sub nicio formă. Premergătoare, au fost nişte şedinţe normale, fireşti, să ştim cum s-au pregătit. Ministerul nu are rol activ, noi suntem la minister să putem să punem la dispoziţie în funcţie de nevoile din teren ce anume au nevoie. Dacă degenera situaţia, trebuie luate alt tip de măsuri. Decizia în principiu o lua conducerea ministerului, doamna ministru împreună cu mine şi ceilalţi secretari de stat în funcţie de gravitate. La momentul respectiv nu s-a luat nicio decizie. Acolo este doar comandantul acţiunii”, a explicat Gheorghe Nucu.

De asemenea, întrebat dacă are informaţii conform cărora mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei ar fi fost finanţat din străinătate, aşa cum afirma liderul PSD Liviu Dragnea, secretarul de stat în MAI a spus că nu: „Nu, absolut nu”.

Tot marţi a fost audiat la Parchetul General şi subprefectul Capitalei, Corneliu Cîrstea. Până acum în dosarul privind violenţele din Piaţa Victoriei au fost audiaţi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, primarul Capitalei Gabriela Firea, precum şi viceprimarul Aurelian Bădulescu, toţi având calitatea de martor în dosar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-11Parerea ta...

ANONIM
11 Sep 2018

Mafia psd condusa de puscariasul draKnea nu stie cum sa se salveze si a inceput sa inventeze ''agenturi straine'' ca ceausescu. Cred ca va sfarsi tot la Targoviste si acest borfas din TeleMorman (de prosti )
ANONIM
11 Sep 2018

Tot ce scrieti este vadit spre dezinformare ,domnilor ziaristi de la PUTEREA Este evident ca sunteti de partea minciunii nu a adevarului,, Un secretar il contrazice '' Nu am vazut sa l contrazica ci doar a spus ca nu are cunostinta de asa cevaMai nu se ocupa cu detectivismul Ei au o alta misiune Daca erati de buna credinta ati fi formulat altfel titlul articoluluiDar se vede ca sunteti de rea credinta Cui ajuta ?pe cine aparati ? In niciun caz pe romani ,doar pe Iohanus si acolitii sai care s au unit in a face rau tarii Sunteti si voi vanzatori de tara ?Aparati minciuna si dezbinarea? Se pare ca da
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Sep 2018

stimati TOVARASI SI PRETINI....AGENTURILI VOR DA DEA LOVITURA DE STAT......VA MAI DAU O SUTA DE LEI.....UNDE E ELICOPTERU
@ANONIM2
11 Sep 2018

Uitati va cine ia interviu acelui secretar 3televiziuni sovine menite sa distruga nu sa construiasca cevaDIGI TV ,REALITATEA TV SI ETCA
ETCA TV
11 Sep 2018

ASA se cheama postul tv si este o patriohoata inascutaA stat cu un prezentator ascunsa intr o casa,, conspirativa'' cateva luni de zile Vezi ce patrioata este da la toti gratisSe temea de mineri sa nu o reguleze
CUCUVEA DEMENTA
12 Sep 2018

Nu sunteti nici la gleznele,, tovarasului'' pe care l ati ucis in zi de CRACIUN ca sa puteti fura in voie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray