2019-10-14 23:48

Un bloc a sărit în aer la Bacău. Trei persoane au fost rănite iar alte 30 au fost evacuate

 |  19:15
Un bloc a sărit în aer la Bacău. Trei persoane au fost rănite iar alte 30 au fost evacuate

Un bloc de patru etaje din oraşul Bacău asărit ieri în aer, la puţin timp după ora 9.00. Trei persoane au ajuns laspital în stare gravă după ce au fost scoase de sub dărâmături. Din primelecercetări se pare că explozia a fost cauzată de acumulări de gaze. În urmaevenimentului a fost afectată structura de rezistenţă a clădirii. Celeaproximativ 30 de persoane care locuiau în bloc, şi ale căror apartamente aufost afectate, au fost cazate provizoriu într-un cămin al unui liceu. Locatariispun că de ceva vreme se simţea miros de gaze pe scară, dar nimeni nu a făcutnimic.

La puţin timp după ora 9.00, locatariiblocurilor de pe strada Matei Horea din oraşul Bacău au crezut că estecutremur. O explozie puternică a spart geamurile blocurilor din jur şi a făcutca apartamentele să se zgâlţâie. Cu mic cu mare au părăsit în grabăapartamentele. Din cauza exploziei blocul de patru etaje arăta ca dupăbombardament. Bucăţi din pereţii de la parter şi etajul unu au fost aruncate lapeste 100 de metri de locul accidentului. De asemenea, plafonul dintre parterşi etajul unu dispăruse. În zona deflagraţiei se declanşase un incendiu cuflacără deschisă de la ţeava de gaze. În scurt timp, la faţa locului au ajunsmai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pompierii specializaţi îndescarcerare şi salvare de persoane şi ambulanţe SMURD. În timp ce pompieriiîncercau să ţină incendiul sub control, salvatorii şi-au pus viaţa în pericolşi au intrat în bloc în căutarea răniţilor şi a supravieţuitorilor. Au găsit,în primă fază, o femeie intoxicată cu monoxid de carbon şi au transportat-o laAmbulanţă. Ulterior au fost găsite sub dărâmături alte două persoane, o femeieşi un bărbat, care probabil locuiau în apartamentul în care s-a produsexplozia. Femeia prezintă arsuri de gradul II pe 25 la sută din suprafaţacorpului. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a fost scos de submoloz cu arsuri de gradul II şi III pe 40 la sută din suprafaţa corpului şi cu multiplefracturi. Cei doi au fost transportaţi de un echipaj SMURD la Spitalul JudeţeanBacău. Medicii au luat decizia de a-l transporta la Bucureşti, la Spitalul deUrgenţă Floreasca cu un elicopter SMURD pus la dispoziţie de MAI. Femeile aurămas internate la Bacău.

Bloculstă să cadă

Cele aproximativ 30 de familii care locuiaupe acea scară au fost evacuate, blocul fiind în pericol de prăbuşire după ce exploziaa afectat structura de rezistenţă. Autorităţile au găsit o variantă temporarăde cazare în căminul Colegiului „Carpin”.

Locatarii blocului spun că pe casa scării sesimţea miros de gaz de ceva timp şi nimeni nu a venit să facă ceva. Şiprefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a declarat că “aufost făcute sesizări privind mirosul de gaz în zonă. Se pare că acestea auvenit în ultimele două săptămâni. În urma anchetei se va stabili ce anume aprodus explozia şi cine se face vinovat. Refacerea blocului va dura cel puţintrei luni. Aşteptăm experţii de la Petroşani să facă o anchetă a deflagraţiei”.

Conform reprezentanţilor ISU Bacău, exploziade la parterul unui bloc de patru etaje din municipiul Bacău s-a produs dincauza unei acumulări de gaze şi a afectat mai grav cinci apartamente. O comisieformată din specialişti ai companiei de gaz, ai Poliţiei şi ai Inspectoratuluipentru Situaţii de Urgenţă urmează să facă o anchetă şi să evalueze cât deafectată este structura de rezistenţă a imobilului, în condiţiile în caredeflagraţia a deteriorat scara A, parterul şi etajul întâi, fiind avariate maigrav cinci apartamente, din care două au fost distruse în totalitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray