2020-07-08 02:15

Un dig s-a spart în judeţul Constanţa. Zeci de persoane sunt evacuate

 |  20:57
Un dig s-a spart în judeţul Constanţa. Zeci de persoane sunt evacuate

Digul de apărare din localitatea Gârliciu din judeţul Constanţa s-a spart, sâmbătă seară, iar autorităţile locale au dispus evacuarea populaţiei din zonă.

Zeci de persoane sunt evacuate, sâmbătă seară, dinlocalităţile constănţene Gârliciu-Ciobanu, după ce digulde apărare care proteja zona s-a spart, sâmbătă seară, iarlocuinţele lor sunt în pericol de inundare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii deUrgenţă (ISU) Dobrogea, autorităţile au fost sesizate, sâmbătă, înjurul orei 17.00, despre producerea unei breşe în digulGârliciu-Ciobanu, aparţinând ANIF.

Autorităţile locale au estimat inundarea a peste 20 degospodării din localităţile Gârliciu şi Ciobanu şi audispus evacuarea populaţiei din casele expuse pericolului.

Primarul localităţii Gârliciu, Constantin Cimpoiaşu, a afirmatcă şase locuinţe sunt în pericol de inundare, iar aproximativ 15persoane sunt evacuate. El a precizat că restul localităţii nu esteîn pericol deoarece celelalte case sunt construite pe deal. Deasemenea, edilul a menţionat că mii de hectare de culturi agricolevor fi inundate.

Primarul localităţii Ciobanu, Ioan Suciu, a declarat, la rândulsău, că aproximativ 35 de persoane din 12 locuinţe aflate în zonainundabilă vor fi evacuate.

"Am început deja evacuarea oamenilor, a animalelor dingospodării şi a bunurilor din locuinţe astfel încât atunci când apava ajunge aici să nu fie nimeni în pericol", a afirmatIoan Suciu.

El susţine că alte locuinţe din comună nu sunt în pericol deinundare. însă sunt expuse riscului 2.000 de hectare de culturiagricole.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a afirmat că înzonă acţionează poliţişti de frontieră, jandarmi, reprezentaţi aiISU Dobrogea, iar autorităţile fac eforturi pentru a reducepagubele produse de inundaţii.

"Avem mobilizate bărci pneumatice, o ambulanţă, iarpoliţiştii de frontieră, jandarmii, reprezentanţii ISU Dobrogeaacţionează pentru minimalizarea efectelor inundaţiilor. Deasemenea, a fost întărită o porţiune din dig care avea obreşă", a explicat prefectul judeţului Constanţa.

ISU Dobrogea intervine în zona afectată de ape cu douăautospeciale, o barcă şi 20 de subofiţeri de la Staţia de PompieriHârşova şi s-a dispus trimiterea în cele două localităţi a zecesubofiţeri şi două bărci din cadrul Detaşamentului Palas Constanţa,precum şi a unui camion cu zece subofiţeri şi o barcă din cadrulDetaşamentului Cernavodă.

Totodată, Primăria Gârliciu a mobilizat 300 de voluntari, iarSistemul de Gospodărirea Apelor Constanţa are echipe în teren, carevor pregăti 2000 de saci cu nisip refacerea digului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz