2019-10-16 20:13

„Un plus de siguranță”. Polițiștii de prevenire vă dau câteva sfaturi pentru evitarea furturilor din locuințe în perioada sărbătorilor

 |  19:35
„Un plus de siguranță”. Polițiștii de prevenire vă dau câteva sfaturi pentru evitarea furturilor din locuințe în perioada sărbătorilor

De curând s-a încheiat etapa a doua a campaniei deprevenire a furturilor din locuinţe „Un plus de siguranţă”, respectiv etapa dedifuzare a materialelor de prevenire în blocurile-ţintă.

În două luni de campanie, poliţiştii de prevenire auajuns cu recomandările la peste 80.000 de familii din întreaga ţară, ţintacampaniei fiind 12.000 de imobile. Organizatorii campaniei „Un plus de siguranţă”au ţinut să ofere câteva recomandări special pentru perioada Sărbătorilor deiarnă, când riscul furturilor din locuinţe este mult mai mare, din cauza părăsiriidomiciliilor:

• evitaţi să lăsaţi valori deosebite în casă. Dacă nuaveţi altundeva, feriţi-vă totuşi să le lăsaţi la vedere.

• înainte de plecare asiguraţi-vă că aţi încuiat uşa deacces în locuinţă. O uşă sigură presupune cel puţin două sisteme de închidere.Dacă aveţi un sistem de alarmă, armaţi-l şi anunţaţi dispeceratul firmei desecuritate de lipsa dumneavoastă.

• rugaţi un vecin sau o rudă de încredere să treacă pe lalocuinţa voastră în perioada cât sunteţi plecat, pentru a vă ridicacorespondenţa sau promoţionalele lăsate în uşă sau la cutia de scrisori.Acestea pot reprezenta un semn al lipsei dumneavoastră de acasă.

• despre plecarea în vacanţă nu e nevoie să ştie toţivecinii. Puţină discreţie nu strică.

• dacă puteţi, lăsaţi un aparat de radio în funcţiune.Zgomotul acestuia poate transmite că apartamentul este locuit.

• dacă locuiţi într-o zonă de case încercaţi împreună cuvecinii implementarea unui sistem de pază a vecinătăţii. E mai liniştitor săştii că cineva are grijă de curtea şi casa ta cât eşti plecat!

• pe uşa casei puteţi monta la vedere plăcuţe deatenţionare cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare video sau aunui câine.

• nu uita că Zgomotul, Lumina şi Timpul sunt aliaţii tăi– hoţilor nu le place să se expună mult timp în spaţii luminoase şi mai alescând sună vreo alarmă sau se sesizează cineva.

• achiziţionaţi şi montaţi întrerupătoare care, ladiverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.

• dacă nu plecaţi de acasă, atunci aveţi grijă la ceicare, în această perioadă, vin cu diverse promoţii la uşa dumneavoastră, caremai de care mai atractive! Nu mai vorbim despre colindători! Hoţii folosesc demulte ori acest truc pentru a vă intra în casă sau a identifica eventualevulnerabilităţi la o locuinţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray