2020-03-30 13:01

Un poliţist sucevean a fost reţinut pentru o şpagă de 1.500 de lei

 |  18:32
Un poliţist sucevean a fost reţinut pentru o şpagă de 1.500 de lei

Unpoliţist de la Postul de Poliţie Dorna Arini, Mircea Cîrneală, a fost reţinut,luni seară, fiind acuzat că ar fi primit 1.500 de lei mită, pentru a soluţionafavorabil un dosar de fals.

Potrivitunui comunicat de presă remis ieri de reprezentanţii Direcţiei GeneraleAnticorupţie, "un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie DornaArini a fost reţinut, luni seară, sub învinuirea de luare de mită de cătreprocurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava ca urmare a unei acţiuniorganizate împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - ServiciulJudeţean Anticorupţie Suceava, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Generale deInformaţii şi Protecţie Internă".

Anchetatoriiau stabilit că, în iulie, o persoană din Dorna Arini a făcut un denunţ laServiciul Judeţean Anticorupţie Suceava în care reclama că agentul şefprincipal de poliţie Mircea Cîrneală a pretins suma de 1.500 de lei, cupromisiunea că va soluţiona favorabil un dosar penal în care denunţătoarea eracercetată pentru fals.

Astfel,poliţistul ar fi primit, în luna iunie, 700 de lei de la denunţătoare, prinintermediul unei alte persoane, de încredere, din localitatea Dorna Arini.Luni, denunţătoarea a înmânat intermediarului 800 de lei pentru a fi remişiagentului.

Subcoordonarea procurorului, achetatorii au intrat în domiciliul intermediarului,unde au ridicat plicul de bani, iar agentul de poliţie a fost reţinut înapropierea locuinţei acestuia. Procurorii Parchetului de pe lângă TribunalulSuceava au emis pe numele lui Mircea Cîrneală o ordonanţă de reţinere pentru 24de ore, iar, ieri, agentul a fost prezentat judecătorilor Tribunalului Suceavacu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţiade luare de mită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine