2020-02-21 16:51

Un scandalagiu multirecidivist le-a dat foc unor rude pentru că nu i-au dat de băut

 |  17:51
Un scandalagiu multirecidivist le-a dat foc unor rude pentru că nu i-au dat de băut

Unbărbat din Medgidia, cunoscut pentru scandalurile provocate în ultimii ani şipentru cazierul judiciar impresionant, a fost reţinut de procurori după ce, înurmă cu o săptămână, a incendiat două persoane, într-un bar din localitate, pemotiv că acestea ar fi refuzat să-i mai dea de băut. Scandalagiul, Amet Ibazer,este renumit pentru patima curselor cu atelajele prin localitate, fiindporeclit „Hakkinen de Medgidia”.

Potrivitanchetatorilor, în 4 august, în jurul orei 22.30, Ibazer Amet, de 34 de ani,aflat într-o avansată stare de ebrietate, a mers la locuinţa unchiului său,Sali Rustem, de 42 de ani, cerându-i acestuia să-l servească cu băuturialcoolice din barul pe care îl are amenajat în curtea locuinţei. Fiind refuzat,Amet a scos din buzunarul pantalonilor o sticlă de plastic de 0,5 litri, încare avea benzină, şi l-a stropit pe unchiul său, după care i-a dat foc cu obrichetă. În timp ce bărbatul striga după ajutor, din casă a ieşit şi fiul său,Genghiz Rusten, de 23 de ani, dar a fost şi el stropit cu benzină şi incendiat.Potrivit anchetatorilor, în apropierea localului din curtea lui Sali Rustem seafla şi un rastel cu 24 de butelii de aragaz şi exista pericol de explozie.

Ceidoi bărbaţi au fost preluaţi de către un echipaj al ambulanţei şi au fosttransportaţi la Spitalul Medgidia, unde au rămas internaţi ca urmare aarsurilor pe care le aveau pe toată suprafaţa corpului.

„Au luat focaccidental la un grătar”

Dupăcomiterea faptei, Amet Ibazer a fugit şi s-a ascuns, timp de aproape osăptămână, perioadă în care a încercat să influenţeze însă martorii, pentrucrearea unui scenariu care să îldisculpe, în sensul că cele două victime s-ar fi accidentat la aprindereafocului la un grătar.

Încele din urmă, bărbatul a fost prins de poliţişti şi a fost prezentatprocurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Procurorii au deciscercetarea acestuia, în stare de reţinere, pentru tentativă la omor calificatşi deosebit de grav şi au emis în acest sens pe numele lui Amet Ibazer oordonanţă pentru 24 de ore. Ulterior, multirecidivistul, aşa cum îl calificăpoliţiştii înşişi, a fost prezentat, ieri, judecătorilor de la TribunalulConstanţa, care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru29 de zile sub acuzaţiile de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav.

Patimă.„Liniuţe” cu atelajele

AmetIbazer nu este la prima faptă violentă comisă în judeţul Constanţa, fiindcunoscut pentru scandalurile şi tentativele de omor săvârşite. În noaptea de 15spre 16 iulie 2007, în urma unui conflict spontan, izbucnit la o nuntăde la Restaurantul „Stadion” din localitate, Amet Ibazerşi Ibram Saban s-au luat la harţă cu Lupa Pomac, toţi fiind rude şi locuind în Medgidia. În încăierare, AmetIbazer a scos din buzunar un cuţit şi l-a înjunghiat în piept pe Lupa Pomag. Victima afost transportată la Spitalul din Medgidia pentru îngrijiri medicale, iar apoipentru că starea era gravă a fost transferat la Spitalul Judeţean Constanţaunde a fost operat. Amet Ibazer a fost chemat la Poliţie să dea declaraţii fiind cercetat pentru tentativă deomor. Tânărul a venit la audieri însoţit de tatăl său, Asan Osman, care, la un moment dat, a trecutstrada, la magazin, să-şi cumpere o băutură răcoritoare. Ghinionul lui a făcutsă treacă prin zonă rudele lui Lupa Pomag, care l-au pus la pământ pe AsanOsman, lovindu-l cu pumnii şi picioarele. Altercaţia a fost observată de poliţişti care au calmat spiritele şi i-au luat la secţie pecei trei agresori, Sapaz Pomac, tatăl celui înjunghiat, şi fraţii victimei, Iasar Pomac şi Mamut Osman. În urma agresiunii, AsanOsman a fost transportat şi internat în spital cu multiple traumatisme prinagresiune. Anultrecut, în noaptea de 30 spre 31 iulie, Amet Ibazer, un împătimit al curselorde căruţe, s-a întâlnit cu doi amici, Toros Şakir şi Atiş Regep, cărora le-apropus să facă o întrecere de căruţe cu el, numai că a fost refuzat. Supărat, „Hakkinende Medgidia” i-a luat căruţa lui Toros Şakir ducând-o în curtea sa, apoi s-adus la locuinţa lui Şakir şi a început să-i spargă geamurile de la casă. A fostluat pe sus de poliţişti şi dus la secţie, fiind cercetat pentru furtcalificat, violare de domiciliu şi distrugere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-08

Mai multe imagini:
Un scandalagiu multirecidivist le-a dat foc unor rude pentru că nu i-au dat de băut
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine