2020-02-24 14:58

Un schizofrenic a evadat din spital, şi-a omorât iubita, apoi s-a întors şi s-a culcat

 |  17:02
Un schizofrenic a evadat din spital, şi-a omorât iubita, apoi s-a întors şi s-a culcat

Unbărbat schizofrenic a fugit, joi, din Spitalul de Psihiatrie „AlObregia” din Capitală şi şi-a omorât concubina, după ce a întreţinut relaţiisexuale cu ea. Pacientul, în vârstă de 39 de ani, care suferă de două deceniide schizofrenie, a revenit apoi la clinică, unde s-a culcat.

Potrivitdocumentelor, el a locuit în oraşul Turnu Măgurele împreună cu părinţii, apoi avândut casa şi s-a mutat la concubina sa. Boala s-a acutizat, astfel că, înultimii trei ani, a fost internat pe rând în Spitalul de Psihiatrie Săpunari,judeţul Călăraşi, Spitalul Militar şi Spitalul “Al. Obregia” din Capitală.Părinţii suferă şi ei de aceeaşi maladie şi trăiesc din cerşit, după cum reiesedin declaraţiile bărbatului. “A venit la Spitalul «Al. Obregia» în 18 augustsingur, adică procedură voluntară, cum se menţionează în fişa de internare.Fiindcă s-a prezentat voluntar la spital el nu a fost internat sub cheie.Stătea în cameră cu un bărbat cu care s-a înţeles foarte bine. După osăptămână, după masa de prânz, adică în 25 august, a ieşit ca de obicei încurtea spitalului să se plimbe. Era ora 14.30. Pentru că nu a revenit în salon,colegul lui a anunţat asistenta, iar aceasta - camera de gardă. Totodată, afost informată şi Secţia 17 de Poliţie", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al spitaluluibucureştean, medicul Rodica Năstase.

Mediculdin Camera de gardă a fost informat ca, în cazul în care pacientul revine înspital, să fie primit. Pacientul s-a întors la ora 22.30, după mai bine deşapte ore, şi-a luat tratamentul, a mâncat şi s-a culcat. Joi, 26 august, laora 12.00, la spital a venit un procuror cu o notificare prin care se cereaexternarea obligatorie a bolnavului. Totodată, au fost luate copii dupădocumentele medicale ale acestuia. În urma cercetărilor s-a stabilit că, întimpul cât a lipsit din spital, acesta s-a întâlnit cu concubina sa şi auîntreţinut relaţii sexuale. După aceea, bolnavul şi-a ucis iubita şi a revenitla unitatea sanitară. “Acest bărbat nu trebuia ţinut sub pază pentru că a venitla spital de bunăvoie. Pentru că este foarte cald, bolnavii umblă în curte înpantaloni scurţi şi cu tricou. Pot fi lesne confundaţi cu orice aparţinători.Era normal ca bărbatul să fi fost internat într-o unitate medico-socială, dardin păcate nu are pe nimeni în familie care să facă în locul lui toate formalităţile,ştiut fiind că este un număr mic de locuri, iar eliberarea unui pat poate duramulte luni. Am putea spune că firma de pază nu trebuia să îl lase să iasă pepoartă. Dar dacă pacienţii sunt îmbrăcaţi civil, nimeni nu le cere buletinulcelor care intră. Sunt întrebaţi doar unde merg. Putea spune orice. Apoi, ar fiputut să sară gardul. Este nevoie de un sistem de asistenţă socială care săasigure internarea în cămine-spital a bolnavilor cu schizofrenie cronică. Fărăo astfel de reţea, bolnavii umblă flămânzi pe străzi, unii oameni la dau banisau chiar băutură. Dacă beau, tratamentul nu mai are efect. Mai mult, le poatefi agravată starea de sănătate. Poate aşa a fost şi în cazul bărbatului”, aexplicat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Alexandru Obregia“.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine