2020-07-03 23:38

Un subofiţer a decedat în urma producerii unui accident la Poligonul Cincu

 |  18:50
Un subofiţer a decedat în urma producerii unui accident la Poligonul Cincu

Sergentul Gavril Nicorici, din Batalionul 814 Tancuri dinTurda, a decedat, sâmbătă, în urma producerii unui accident în Poligonul Cincu,judeţul Braşov,informează MApN.

"Subofiţerul era mecanic conductor şi participa înpoligon, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei demanevră. La finalul exerciţiului, în jurul orei 13.45, militarul a fost gravrănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră (muniţie deantrenament fără proiectil), ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă de laacea lovitură de manevră. Subofiţerului i-au fost acordate imediat primeleîngrijiri de către medici militari şi a fost transportat la Spitalul ClinicJudeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, cu un elicopter IAR-330 Puma echipatMEDEVAC, aparţinând Serviciului Medical Militar de Urgenţă (SMMU). Cu toateeforturile depuse de medici, militarul a decedat în jurul orei 15.00", searată într-un comunicat al MApN remis agenţiei MEDIAFAX.

Sergentul Gavril Nicorici avea 26 de ani şi nu eracăsătorit.

"A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de specialitatenumită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre cercetează împrejurărileproducerii evenimentului. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şiconducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţiimilitarului şi sunt alături de familia îndurerată", se arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz