2020-07-04 03:13

Un vas turcesc s-a scufundat în Marea Neagra în apropierea Portului Constanţa

 |  18:50
Un vas turcesc s-a scufundat în Marea Neagra în apropierea Portului Constanţa

Unvas turcesc, încărcat cu fier vechi, care începuse să ia apă după ce s-aînclinat periculos către babord, s-a scufundat, ieri după prânz, la aproximativşase mile marine de digul de larg al portului Constanţa.

Înciuda încercărilor echipelor de intervenţie de a-l salva, vasul Medi a ajuns pefundul mării. Ion Voicu, directorul Agenţiei Române de Salvare a VieţiiOmeneşti pe Mare (ARSVOM), a declarat că navele de intervenţie plecate săîncerce să salveze de pe mare vasul turcesc nu au mai putut face nimic,precizând că nu putea pune în pericol vieţile membrilor echipelor deintervenţie, transmite corespondentul Mediafax. Acesta a precizat că la faţalocului vor rămâne două remorchere în cazul în care vor avea loc scurgeri dehidrocarburi din tancurile navei. Remorcherele vor rămâne în zonă aproximativdouă-trei zile, a adăugat Voicu. "Mai devreme sau mai târziu vor fiscurgeri de hidrocarburi. Avem suport tehnic, nave specializate. În cazulproudcerii unei poluări, vom interveni cu baraje antipoluante", a mai spusIon Voicu. Comisia de anchetă va stabili cauza scufundării navei.

VasulMedi, de 6.000 tdw, încărcat cu 3.247 de tone de fier vechi, a plecat dinportul Constanţa - Sud la scurt timp după miezul nopţii, cu destinaţiaIstanbul. La câteva ore de la plecare, echipajul, format din 17 navigatori, aanunţat că nava ia apă, din motive necunoscute, şi s-a înclinat cu circa 20 degrade, fiind în pericol de scufundare. În jurul orei 4.45, la faţa locului auajuns un remorcher al Grup Servicii Petroliere (GSP), precum şi două aleARSVOM, iar cei 17 membri ai echipajului au fost preluaţi la bordul navei GSPşi, în jurul orei 7.20, au fost debarcaţi, în siguranţă, în portul Constanţa.

Vasuls-a înclinat la babord până la un unghi de aproximativ 40 de grade, ulteriorfiind trimise în zonă mai multe nave de intervenţie care să încerce să găseascăsoluţii pentru salvarea navei. De asemenea, în zonă se află şi nava Cristal aARSVOM pentru a asigura intervenţia în caz de poluare cu mijloacele şiechipamentele necesare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz