2020-02-26 19:32

Unui martor şi este frică să se prezinte la procesul lui Becali

 |  19:24

Un martor în procesulîn care finanţatorul Stelei, George Becali, şi gărzile sale sunt judecatepentru sechestrare de persoane, a scris în documentul procedural prin care erasomat să se prezinte în faţa instanţei supreme pentru a fi audiat, că nu seprezintă "pentru că îi este frică". Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie a reluat, ieri, audierea martorilor propuşi de acuzare în cazulBecali, dintre cei citaţi doar trei s-au prezentat în faţa judecătorilor.

În prealabil,instanţa a făcut strigarea părţilor din dosar, constatând că unul dintremartori, citat cu mandat, a refuzat semnarea acestui act şi a comunicat că"refuză să dea declaraţie de frică". Menţiunea a fost făcută degrefierul de şedinţă, care nu a făcut alte precizări în sala de judecată. Unalt martor, Constantin Ghiorfy - fost coordinator-şef la firma de servicii desecuritate şi pază a uneia dintre gărzile europarlamentarului George Becali,Cătălin Otto Zmărăndescu - le-a cerut, joi, magistraţilor, audierea sa înşedinţă secretă pe motiv că nu doreşte ca numele său să fie asociat cu cel alclanului interlopului Sandu Geamănu sau a altor persoane. Totodată, Ghiorfy aarătat instanţei că ar exista şi un posibil conflict de interese în ceea ce-lpriveşte, în sensul că, după incidentul din 26 ianuarie 2009, a demisionat dela firma luptătorului Zmărăndescu.

Instanţa a stabilitcă nu e vreun conflict şi l-a audiat pe Constantin Ghiorfy, care a spus că, înnoaptea respectivă, era de serviciu pe zona Pipera, în raza sa de controlaflându-se şi casa, şi barul europarlamentarului Becali. Martorul a mai arătatcă agentul de pază care supraveghea reşedinţa lui Becali l-a informat călimuzina europarlamentarului fusese furată, că a fost găsită ulterior şi că"se află în bar persoanele care i-au furat maşina". Ghiorfy a spus căs-a deplasat şi el la barul unde fuseseră duşi cei trei ridicaţi de oamenii luiBecali. Acolo, a mai arătat martorul, era gălăgie, lume multă, şi cele treipersoane "reţinute", "două pe scaun la masă şi una pe untamburel". Martorul a spus judecătorilor că cei trei sechestraţi aveau înfaţa lor foi, dar că pe perioada şederii lui în bar nu a văzut ca ei să scrieceva pe colile de hârtie. Martorul a susţinut că cei trei aveau în faţa lorpahare şi răcoritoare şi că" nu s-au exercitat acţiuni de violenţă asupralor", discuţiile fiind unele degajate. Totuşi, a precizat martorul,"George Becali le-a spus ceva: «că sunt tineri, să nu mai fure, şi că nuştie dacă să îi dea sau nu pe mâna poliţiei»".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine