2020-04-10 04:02

UPDAE. Băsescu şi Boc au renunţat la protecţia Poliţiei VEZI FILM

 |  21:15

26.09.2010

Premierul Emil Boc a decis să renunţe la protecţia Poliţiei şiJandarmeriei, hotărâre comunicată acestora la întoarcerea de la New York, adeclarat, duminică, la Antena 3, liderul sindical al poliţiştilor, FlorianIoniţă.

25.90.2010După marşul ilegal al poliţiştilor, Băsescu nu mai vrea ca aceştia să-i asigure protecţia

Preşedintele TraianBăsescu a dat dispoziţie ca efectivele Ministerului Administraţiei şiInternelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale, începând de vineri,ora 17.00, decizia fiind luată în contextul participării unor angajaţi aiministerului la marşul ilegal de protest.

Surseoficiale au menţionat că decizia a fost luată în contextul participării unorangajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor la un marş desfăşurat cuîncălcarea prevederilor legale în vigoare.

Informaţia a fostconfirmată de purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

Serviciile dinsubordinea MAI implicate în acţiuni de protecţie a preşedintelui suntJandarmeria, Poliţia şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, însă toateacestea acţionau sub coordonarea SPP, care, în urma deciziei de vineri aşefului statului, le-ar putea prelua atribuţiile.

,au participat, vineri, la un miting în faţa Palatului Victoria. După aproximativ două ore deprotest, în jurul orei 12.30 aceştia au pornit într-un marş spontan,neautorizat, spre Palatul Cotroceni, nemulţumiţi că preşedintele Traian Băsescunu a venit să stea de vorbă cu ei, aşa cum i-au solicitat. Aproximativ 6.000 deprotestatari au pornit în marş, însă pe drum li s-au alăturat alte 1.500-2.000de persoane, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Ajunşi lângă intrareaoficială a Palatului Cotroceni, către platoul unde şefului statului i se dăonorul în cadrul festivităţilor oficiale, manifestanţii au aruncat cu sticle,cu caschete şi lumânări şi au început să strige "ieşi afară javrăordinară".

Cei aproximativ 8.000de protestatari, majoritatea poliţişti şi angajaţi din sistemul penitenciar,care au participat la mitingul neautorizat din faţa Palatului Cotroceni dinCapitală, i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu să vină să discute cu ei. Odelegaţie a fost primită la discuţii de un consilier de stat, care le-atransmis mesajul preşedintelui. Şeful statului, prevalându-se de faptul că arede-a face tocmai cu oameni ai legii care încalcă legea, a refuzat dialogul,astfel că delegaţia s-a văzut nevoită să iasă şi să ducă mai departe mesajul,către mulţime.

Mitingul s-a încheiatfără incidente, în jurul orei 16.30, după ce liderii "Cartel Alfa"le-au propus protestatarilor să se retragă şi să revină la Palatul Cotroceni în7 octombrie, când va fi organizat mitingul de Ziua Internaţională a MunciiDecente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-18Parerea ta...

MIAPYA
26 Sep 2010

Ce sa zic.....Mare scofala.Ar trebui datiafara din tara pentru ca au tradat-o si neam de neamul lor sa nu mai aiba dreptul sa mai vada acest popor pe care l-au umilit in doi ani cat altii in secole.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine