2020-02-26 22:44

UPDATE: EXPLOZIE în centrul Bucurestiului: 18 morţi şi zeci de răniţi

 |  23:33
UPDATE: EXPLOZIE în centrul Bucurestiului: 18 morţi şi zeci de răniţi

COD ROŞU DE INTERVENŢII LA NIVELUL CAPITALEI. Un club din sectorul 4, Clubul Colectiv, din zona Tăbăcari, a ars in timpul petrecerii de Halloween. Pompierii scot zeci de oameni morţi din club, iar ambulanţa resusciteaza alte zeci de persoane. Raed Arafat şi Gabriel Oprea se află la faţa locului.

UPDATE 4

Explozia de vineri seară din clubul din sectorul 4 al Capitalei, soldată cu zeci de morţi şi răniţi, a fost provocată de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan, a declarat agenţiei MEDIAFAX un martor.

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creând o busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta ieşind în valuri pe uşa de la intrare.

Potrivit acestora, incendiul a izbucnit în jurul orelor 22.15 - 22.20, iar primele ambulanţe au sosit după circa un sfert de oră. La faţa locului au venit ulterior zeci de ambulanţe, unii dintre răniţi fiind preluaţi şi duşi la mai multe spitale din Bucureşti. Unora dintre cei răniţi li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanţelor în curtea clubului.

UPDATE 3

Nicolaie Bănicioiu, ministrul Sănătăţii a declarat pentru România Tv că: "Se fac toate eforturile pentru a salva tot ce se poate salva. Toată lumea e mobilizată în toate spitalele de urgenţă din Capitală, toate gărzile au fost suplimentate, a venit toată lumea de acasă"

De asemenea, surse medicale au declarat pentru România Tv că majoritatea victimelor care au ajuns la spitale sunt în stare gravă, au arsuri pe căile respiratorii şi au mare parte din părţile corpului carbonizate. Şansele acestora sunt minime.

Procurorii de la Parchet şi poliţiştii de la Omoruri au ajuns deja la faţa locului pentru a începe ancheta, s-a deschis deja un Dosar de Cercetare Penală.

UPDATE 2

Gabriel Oprea, prezent la faţa locului a declarat: "Este alarmă generală în Ministerul de Interne, sunt 25 de morţi în acest moment, l-am informat şi pe Preşedintele Iohannis."

Raed Arafat a declarat că, de la tragedia de la Maternitatea Giuleşti, acesta este cel mai nefericit moment în istoria Capitalei. La faţa locului s-a intervenit cu zeci de maşini autospeciale, ambulanţe, pompieri şi spitalul mobil.

Ministrul Sănătăţii, Nicolaie Bănicioiu, se află în drum spre Bucureşti.

UPDATE 1, ORA 00.00

Autorităţile anunţă că bilanţul morţilor a ajuns la 21. Majoritatea răniţilor sunt duşi la spitalele de urgenţă ale Capitalei, acolo unde toţi medicii au fost mobilizaţi de acasă pentru a face faţă valului de răniţi care vin în continuu. Din primele informaţii ale presei, formaţia care concerta acolo a folosit un show pirotehnic în interior. Tavanul s-a prăbuşit peste cei 200 de tineri în urma exploziei.

La momentul transmiterii acestei ştiri, nu au fost scoase din imobil toate persoanele afectate de explozie.

Printre victime se numără și cântărețul Alex Pascu, băiatul antrenoarei de scrimă, Ana Pascu. Acesta a fost transportat la urgență.

O adevarată tragedie s-a produs vineri seara intr-un club din centrul Capitalei. In clubul Colectiv, o formatie metal isi lansa un nou album de Halloween si totul a luat proporţiile unei catastrofe în urma unui incendiu. 200 de tineri se aflau în club la momentul incendiului.

În imaginile transmise de RomâniaTv, cel puţin zece maşini SMURD sunt la faţa locului şi medicii încearcă din răsputeri să aducă la viaţă zeci de oameni.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul.

Un martor intervievat a declarat că el, împreună cu câţiva prieteni, a scos morţi din clubul respectiv, înainte de sosirea echipajelor de intervenţie.

Raed Arafat, secretar de stat a confirmat numărul de 18 decedaţi şi 88 de răniţi. Ministrul Gabriel Oprea se află şi el la locul tragediei.

ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-31Parerea ta...

DISTRUGEȚI ”SISTEMUL”!
31 Oct 2015

ÎNCĂ UN ARGUMENT, TERIFIANT, DESIGUR, ÎN FAVOAREA REINTRODUCERII PEDEPSEI CU MOARTEA ȘI PT. CRIMINALII CARE DAU TOT FELUL DE AVIZE CONTRA ȘPAGĂ GREA! GLONȚUL ÎN CAP! DUMNEZEU SĂ-I IERTE PE COPIII UCIȘI! DEȘTEAPTĂ-TE, ODATĂ, ROMĂNE!
MDA...
31 Oct 2015

Dumnezeu să-i ierte pe cei morți DAR și pe părinții ”ortodocși” care cred/se dedau la practici venite de la amerloci, deci - păgâne! Cine le-a dat voie amețiților de ”copii” să se ducă să petrecă într-un club oscur?! Părinții, nu?! Ei, acum să-i prohodească c-o armată de preoți și să le mănânce coliva, dacă nu știu să-și crească odraslele așa cum trebuie...s-au tâmpit românii - hăuiesc, petrec, vorbesc ca demenții la telefon...TARE, MULT și FĂRĂ ROST!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine