2020-07-04 12:59

UPDATE. Şeful ANI, Horia Georgescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

 |  09:04
UPDATE. Şeful ANI, Horia Georgescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

UPDATE, ora 14.11 Şeful ANI, Horia Georgescu, a fost reţinut, luni, de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu legat de retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate. Georgescu a fost scos din sediul DNA încătuşat şi urcat într-o maşină cu care va fi dus în Arestul Poliţiei Capitalei.

Horia Georgescu a ajuns la sediul DNA în jurul orei 08.15, fiind însoţit de anchetatorii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele şefului ANI.

Fiind întrebat, la intrarea în sediul DNA, în ce dosar va da declaraţii, Horia Geogescu a spus că nu ştie despre ce cauză este vorba.

Potrivit primelor informaţii, Horia Georgescu ar urma să fie audiat într-un dosar disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru restituirea ilegală, de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a unui teren supraevaluat.

Horia Georgescu, în vârstă de 38 de ani, este preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate din aprilie 2012.

În perioada mai-iulie 2007, Horia Georgescu a fost consilier personal al ministrului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, apoi a devenit consilierul ministrului Justiţiei (iulie 2007 - noiembrie 2008). De asemenea, din aprilie până în noiembrie 2008 a fost consilier al ministrului - detaşat cu atribuţii de secretar general la Agenţia Naţională de Integritate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-16Parerea ta...

AMERICANUL
16 Mar 2015

Infiintarea ANI este ultima confirmare a neputintei (INCOMPETENTEI) statului (sistemului judiciar) de a stavili sau combate marele flagel care se numeste CORUPTIE si are ca insemnatate in contacararea acestui tip de infractionalitate, echivalenta, cu "influenta razelor de luna asupra galosilor de guma" demonstratie care se face pe un consum bugetar insemnat. Atributiile ANI (institutie care nu are nici caracteristici-competente administrative nici judiciare) in lumea civilizata dominata de rationalitate le executa preponderent FISCUL care este cea mai eficienta si exigenta autoritate de stat exercitata fara scrupule asupra tuturor persoanelor juridice sau fizice (cetatenilor sai). Obama nu si-a putut numi doi coechipieri, consilieri-experti, pentru ca in cazierul lor fiscal aveau mentiuni pentru intirzierea cu citeva luni a platii unui impozit anual de 300 dolari, in timp ce in Romania unii demnitari sau politicieni nu numai ca nu platesc impozitele si taxele anuale, dar nici cheltuielile cu utilitatile de la numeroasele lor imobile dobintite in cele mai multe cazuri in mod fraudulos. Avind in vedere diversele cai si mijloace prin care se manifesta IMORALITATEA si INCOMPETENTA de 25 ani in domeniile mentionate se poate concluziona ca cele doua cauze principale au contribuit in mod neasteptat la compromiterea totala a sistemului politic instalat dupa 1989, la deteriorarea relatiilor de incredere ale Romaniei cu statele lumii, distrugerea industriei, turismului si agriculturii, decaderea sistemului de educatie si sanatate si la banalizarea sistemului de justitie, de aparare si ordine publica precum si la cresterea fara nici o justificare a datoriei externe a tarii. Lipsa de performanta existenta in organizarea si functionarea statului roman poate conduce sigur, in cel mai scurt timp, la FALIMENT NATIONAL.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz