2020-06-05 01:06

UPDATE. Absurd. Constantin Bujor, directorul ITM Bucureşti, nu e sigur încă de faptul că gestul lui Adrian Sobaru n-a fost accident de muncă. A încheiat angajatul TVR o poliţă de asigurare?

 |  13:05
UPDATE. Absurd. Constantin Bujor, directorul ITM Bucureşti, nu e sigur încă de faptul că gestul lui Adrian Sobaru n-a fost accident de muncă. A încheiat angajatul TVR o poliţă de asigurare?

O comisie mixtă,formată din reprezentanţi ai TVR şi ai Camerei Deputaţilor, efectueazăcercetarea în cazul Adrian Sobaru, însă incidentul ar putea să nu intre încategoria accidentelor de muncă, deoarece a fost o acţiune voită, a declaratmiercuri, directorul ITM Bucureşti, Constantin Bujor.

Directorulgeneral de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a precizat,pentru MEDIAFAX, că din comisia care cercetează incidental de la PalatulParlamentului fac parte reprezentanţi ai TVR, angajatorul lui Adrian Sobaru, şiai Camerei Deputaţilor, locul unde s-a produs incidentul.

"ITM, potrivitLegii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, doar va aviza dosarulde cercetare întocmit de comisia mixtă", a declarat Constantin Bujor.

El a precizat că,potrivit legii, ancheta ar trebui finalizată în zece zile lucrătoare, existândînsă şi posibilitatea de prelungire, mai ales că în cazul de faţă este necesarăo declaraţie scrisă din partea lui Adrian Sobaru iar acesta este înimposibilitatea de a scrie.

Directorul general dela ITM Bucureşti a adăugat că accidental ar putea să nu facă parte dincategoria accidentelor de muncă deoarece a fost o acţiune voită, cu elemente desinucidere, iar evenimentul ar putea fi cercetat în afara muncii.

"Caracterulincidentului va fi stabilit după ce comisia analizează toate elementele",a mai spus Constantin Bujor.

Adrian Sobaru esteoperat, miercuri, de o echipă de medici neurochirurgi şi chirurgi buco - maxilo- faciali, starea de sănătate a electricianului TVR fiind stabilă.

Adrian Sobaru arefracturi la nivelul oaselor frontale, a nasului şi a globilor oculari, însă nuare nicio leziune care să îi pună în pericol viaţa, declara, joi, managerul SpitaluluiUniversitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu.

De asemenea, Cârstoiuspunea că echipa de la SUUB se ocupă doar de partea medicală, motivaţiatentativei de sinucidere urmând să fie explicată de Adrian Sobaru şi depsihologi.

Managerul adăuga căorice tentativă suicidară are şi o componentă psihologică, iar aceasta va fiabordată de specialişti.

Sobaru ar putea fiexternat săptămâna viitoare.

, el strigând: "Boc, aţi luat drepturilecopiilor". Sobaru a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unuldintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt.

Poliţa de asigurare

Adrian Sobaru,electricianul TVR care s-a aruncat în 23 decembrie de la balconulParlamentului, a încheiat la sfârşitul lunii noiembrie, la Alico România, opoliţă de asigurare de viaţă cu componentă investiţională, au declarat,miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din piaţa asigurărilor.

Sursele citate auprecizat că poliţa se numeşte Capital Invest, suma asigurată fiind de 17.000RON, pe care urma să o primească la expirarea perioadei de valabilitate apoliţei, respectiv la vârsta de 65 de ani. În prezent, Adrian Sobaru are 42 deani.

Prima de asigurare pecare o achită Sobaru este de 950 RON pe semestru, acesta fiind nivelul minim alsumei pentru respectivul tip de asigurare.

Această poliţă îi dădreptul la încasarea triplului sumei asigurate, respectiv aproximativ 52.000RON în caz de deces prin accident. În caz de invaliditate totală permanentă înurma unui accident, suma pe care ar putea să o primească Adrian Sobaru seridică la 100.000 RON. Poliţa nu include şi clauze de spitalizare.

Potrivit datelor deprezentare disponibile pe pagina web a societăţii, poliţa Capital Invest seadresează în special persoanelor active care îşi doresc o resursă financiarăsuplimentară în orice etapă a vieţii.

Capital Invest este pejumătate o asigurare clasică, care include beneficii garantate şi, în egalămăsură, un contract investiţional de tip unit-linked, care dă asiguratului posibilitateaunor câştiguri din investiţii, prin plasarea unei părţi din prima de asigurareîn unul din cele trei fonduri de investiţii ale Alico.

Fondul de investiţiieste ales de asigurat, în funcţie de profilul de risc al acestuia.

Potrivit Alico, lasfârşitul contractului Capital Invest, asiguratul primeşte o sumă asiguratăfixă, care include o dobândă garantată.

De asemenea, în cazulunui deces din accident, beneficiarii poliţei primesc o sumă de trei ori maimare decât suma asigurată garantată prin contract.

În plus, în cazul uneiinvalidităţi totale permanente din accident, asiguratul este despăgubit cu osumă de două ori mai mare decât suma asigurată garantată prin contract, darpoate fi majorată prin suplimentarea primei.

Pentru o primă deasigurare suplimentară, un asigurat Capital Invest poate include şi alteriscuri pe care poliţa le va acoperi, cum ar fi suportarea de către asigurătora unei părţi din cheltuielile de spitalizare sau cu efectuarea unei intervenţiichirurgicale, cu sau fără perioadă de convalescenţă, apărute în urma unuieveniment neprevăzut (accident sau boală).

Potrivit surselor dinpiaţa asigurărilor, pentru o poliţă de viaţă care acoperă riscul de deces dinorice cauză, plata sumei asigurate va avea loc doar în cazul în care risculasigurat s-a produs după trei ani de la semnarea contractului.

Contactat de MEDIAFAX,directorul general al Alico Asigurări România, Theodor Alexandrescu, a declaratcă nu poate spune că AdrianSobaru este client al companiei.

"Informaţia că Adrian Sobaru este clientAlico este o speculaţie. Şi chiar dacă ar fi client Alico, în calitate de şefal companiei, nu pot da publicităţii informaţii confidenţiale despre unasigurat al nostru. Legislaţia şi deodontologia din domeniul asigurărilor măîmpiedică să fac publică această informaţie", a spus Alexandrescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine