2020-02-17 14:15

UPDATE. Braşov: Mandat de arestare pentru directorul de operaţiuni al Credit Europe Bank

 |  13:59
UPDATE. Braşov: Mandat de arestare pentru directorul de operaţiuni al Credit Europe Bank

UPDATE. 15.51

Otilia Negrilă,directorul de operaţiuni al Credit Europe Bank Braşov, acuzată că a efectuatoperaţiuni în conturile unor clienţi, fără ştiinţa acestora, pentru a-şi însuşibanii din conturi şi a emis în fals ordine de plată pentru a justifica lipsasumelor a fost arestată preventiv, vineri.

Tribunalul Braşova emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele OtilieiNegrilă.

Negrilă a făcutrecurs la decizia magistraţilor.

Otilia ArgentinaNegrilă fusese reţinută pentru 24 de ore, fiind acuzată de acces neautorizatîntr-un sistem informatic, fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnăturăprivată, înşelăciune şi delapidare, conform unui comunicat al Direcţiei deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

OtiliaNegrilă, directorul de operaţiuni de la Credit Europe Bank-Braşov, este acuzatăcă a efectuat operaţiuni în conturile unor clienţi, fără ştiinţa acestora,pentru a-şi însuşi banii din aceste conturi şi a emis în fals ordine de platăpentru a justifica lipsa sumelor şi tranzacţiile.

OtiliaArgentina Negrilă a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind acuzată de accesneautorizat într-un sistem informatic, fraudă informatică, fals în înscrisurisub semnătură privată, înşelăciune şi delapidare, conform unui comunicat alDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism.

Procuroriiau stabilit că Negrilă, în calitate de director de operaţiuni în cadrul CreditEurope Bank - Sucursala Braşov "a efectuat cu intenţie în sistemulinformatic al băncii operaţiuni pe conturile unor clienţi (transferuri,schimburi valutare, ridicări de numerar), fără ştiinţa acestora, în scopulînsuşirii sumelor de bani din aceste conturi, a emis în fals ordine de plată şiextrase de cont pentru a justifica tranzacţiile şi sumele lipsă şi a indus îneroare şi păgubit clienţii băncii în privinţa convenţiilor de depozitîncheiate".

Bancaa declanşant un control intern în urma primirii unor plângeri din partea acinci clienţi. Unul a reclamat lipsa din cont a sumei de 137.165 lei, altul asumei de 79.099 lei, un altul a constatat lipsa a 60.000 de euro, o altăpersoană a sesizat lipsa din cont a sumei de 55.000 de lei), iar o alta a100.000 de lei.

Bancaa stabilit că sesizările sunt întemeiate şi că din conturile clienţilor audispărut nejustificat sume de bani, consecutiv unor operaţiuni efectuateneautorizat de către Negrilă, conform raportului de control intern al DirecţieiConformitate Credit Europe Bank România SA din 4 august.

Alte15 plângeri au fost formulate ulterior.

Dinprimele cercetări a rezultat că sumele de bani au fost transferate fraudulosdin conturile acestor clienţi în alte conturi şi retrase apoi în numerar sau aufost efectuate schimburi valutare, urmate de ridicări de numerar ori au fostrealizate direct ridicări de numerar.

Anchetatoriiau mai constatat că o parte din clienţii băncii au fost induşi în eroare decătre Otilia Negrilă cu privire la situaţia conturilor, prin eliberarea deextrase de cont false sau cu privire la convenţiile de depozit încheiate, carenu au fost depuse la bancă de către învinuită, deşi aceasta a încasat personalsumele de bani depuse ori cu privire la nivelul dobânzii acordate, consemnatdiferit pe exemplarul de contract al clienţilor (mai mare, de exemplu 11%) faţăde cel menţionat pe exemplarul de contract înregistrat la bancă (mai mic, deexemplu 7%).

Operaţiunileprivind transferuri, schimburi valutare şi ridicări de numerar au fost iniţiateşi autorizate de către Negrilă, conform drepturilor alocate în aplicaţiabancară pe baza fişei postului, aceasta având rangul de acces în aplicaţiabancară a băncii de "manager operaţiuni".

Încauză se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor clienţilor acesteiunităţi bancare aflaţi într-o situaţie similară cu cei care au formulat dejaplângeri, a stabilirii întregului prejudiciu, precum şi pentru descoperirea şitragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor care au participat lasăvârşirea faptelor sesizate.

OtiliaNegrilă va fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru29 de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine