2020-07-02 09:55

UPDATE. Cele patru persoane reţinute în cazul mitei de la MAI au primit mandate de arestare. Secretarului de stat Dan Fătuloiu declară: M-au trădat ofiţeri de la Economic cărora le-am cerut harta clanurilor financiare din ţară VEZI FILM

 |  14:08
UPDATE.  Cele patru persoane reţinute în cazul mitei de la MAI au primit mandate de arestare. Secretarului de stat Dan Fătuloiu declară: M-au trădat ofiţeri de la Economic cărora le-am cerut harta clanurilor financiare din ţară VEZI FILM

Cele patru persoane reţinute de procurorii DNA în dosarul mitei de laMinisterul de Interne au primit mandate de arestare, pentru 29 de zile. Printrecei patru se numără şi omul de afaceri Cătălin Chelu care ar fi oferit unmilion de euro secretarului de stat Dan Fătuloiu pentru rezolvarea unui dosar.

Cele patrupersoane audiate de procurorii DNA în dosarul mitei de la MAI au primit mandatede arestare pentru 29 de zile. Omul de afaceri Cătălin Chelu este acuzat că aîncercat să ofere bani, case şi maşini în valoare totală de un milion de eurosecretarului de stat din Ministerul de Interne Dan Fătuloiu. Toate acesteapentru ca un om de afaceri să iasă basma curată într-un dosar. Procurorii s-ausesizat după ce au existat două autodenunţuri: unul al lui Dan Fătuloiu şialtul al fiului acestuia.

Deciziainstanţei a fost anunţată de unul dintre avocaţi, care a specificat că aceastaa fost atacată cu recurs.Procurorii anticorupţie au înaintat, sâmbătă seara, Tribunalului Bucureştipropunerea de arestare pentru 29 de zile a omului de afaceri Cătălin Chelu şi aaltor trei persoane, implicaţi în tentativa de mituire a secretarului de statîn MAI Dan Valentin Fătuloiu.

Potrivitavocatului, este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă. Avocatul a maispus că omul de afaceri nu recunoaşte aceste acuzaţii. "Ceilalţi trei învinuiţisunt Badea, Constantinescu si Bunu. Ei sunt cercetaţi pentru complicitatela cele două acţiuni pentru care este cercetat Cătălin Chelu", a mai spusavocata Ioana Ionescu. Ea a precizat că au fost făcute două denunţuri la DNA,unul din partea domnului chestor şi altul din partea fiului acestuia.

Sambată 20. 11. 2010/ Omul de afaceri Cătălin Chelu (foto deschidere) şicele trei persoane reţinute, sâmbătă dimineaţă, de procurorii DNA, în cazulprivind o posibila mită ce urma să-i fie oferită secretarului de stat Dan ValentinFătuloiu, vor fi duşi, în cursul după-amiezii la Tribunalul Bucureşti cupropunere de arestare preventivă.

Avocatul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, IoanaIonescu, a declarat, sâmbătă, că în acest caz a făcut denunţ şi fiul lui DanValentin Fătuloiu.

Ioana Ionescu, a declarat, că fapta de cumpărare de influenţă, una dintrecele două acuzaţii aduse clientului său, nu s-a consumat deoarece banii nu aufost daţi.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi ŞtefanBadea au fost reţinuţi, sâmbătă dimineaţă, de procurorii DNA, după 12 ore deaudieri.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iarŞtefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fătuloiu, aspus avocatul Ionescu.

Avocatul a arătat că Chelu a declarat în faţa procurorilor că nu i-a datbani lui Fătuloiu şi că nu era speriat de dosarele în care este vizat. Chelule-a mai spus procurorilor că orice afacerist mai important din România areastfel de dosare şi că, în opinia sa, acest caz nu este decât o făcătură, înîncercarea "decapitării" societăţii Alprom, unde el este acţionarmajoritar, împreună cu alte două persoane din cele reţinute.

Întrebat în legătură cu flagrantul, avocatul a spus că Chelu ar fi fost înbiroul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, iar omul de afaceri a fos apoi condusde acesta la maşina sa, după plecarea secretarului de stat fiind momentul încare au intervenit anchetatorii.

Avocatul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, Ioana Ionescu, adeclarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii au emis în jurul orei 7.00 ordonanţede reţinere pe numele lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunuşi Ştefan Badea.

Ioana Ionescu a precizat că Ştefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitatintrarea lui Chelu la Fătuloiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, vineri, un flagrant delict încazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, după ce pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, întrecare şi DIICOT.

Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu, apropiaţi ai omului de afaceriCătălin Chelu şi asociaţi în firme alături de acesta, au fost prinşi alături deChelu în urma flagrantului delict din faţa sediului MAI. Cei doi ar fi venit,vineri, împreună cu Chelu pentru a-i oferi mită lui Fătuloiu.

După realizarea flagrantului, în faţa sediului MAI, Cătălin Chelu, GabrielConstantinescu şi Antonel Bunu au fost conduşi de procurori la sediul DNA, undeau fost audiaţi mai bine de 12 ore.

Şi secretarul de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu a fost, vineri seară, laDNA, pentru a da declaraţii în cazul presupusei mite pe care i-ar fi oferit-oomul de afaceri Cătălin Chelu.

Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a declarat, vineri seară, înaintede a pleca de la MAI la Direcţia Naţională Anticorupţie, că

Fătuloiu nu a făcut precizări în legătură cu mita pe care i-ar fi oferit-oCătălin Chelu, el spunând doar că mituitorul "a venit în birou".

"Mituitorii au fost prinşi în flagrant de DNA", a declarat pentruGândul chestorul Fătuloiu, precizând că aceştia voiau să rezolve nişte dosareşi i-au oferit "două case, două maşini şi 50 de mii de euro".

Surse din Ministerul de Interne au declarat pentru că maşinile au fost descoperite de procurorii DNA chiar în parcareaMinisterului de Interne. Este vorba despre două BMW-uri albe, la faţa loculuifiind găsite şi actele caselor şi banii, valoarea totală a mitei fiind de unmilion de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizată şi Terorism (DIICOT) au în lucru trei dosare în care figureazănumele lui Cătălin Chelu, însă acesta nu se află încă sub învinuire. Investigaţiilese află în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectulcomiterii infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi referitoare lapiaţa de capital.

Cătălin Chelu este proprietarul celui mai mare portofoliu de companiilistate la Bursa de la Bucureşti, cu 14 companii la care este acţionar directsau prin intermediul unor firme interpuse, fiind totodată un personajcontroversat, presa acuzându-l, între altele, că a devalizat Rotes SA.

Potrivit "Topului Forbes 500 miliardari", Cătălin Chelu (44 ani)are o avere estimată la 17 milioane de euro (locul 312 pe România) şi este unuldintre cei mai importanţi jucători de pe bursa românească de acţiuni.

Cătălin Chelu a fost prezentat în presă ca fiind un apropiat al omului de afaceriSorin Ovidiu Vîntu şi că ar fi fost folosit de acesta ca interpus în diferiteachiziţii.

O altă tentativă de mituite în care ar fi fost implicat Fătuloiu a avut locîn 2006. Atunci, cel care ar fi urmat să îi dea mită lui Fătuloiu, FloreaOlteanu, administrator al unei societăţi agroindustriale din Vâlcea, l-ar fiacuzat pe acesta că i-ar fi cerut, prin intermediul unui intermediar, 5.000 deeuro pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar.

Presa relata atunci despre o presupusă operaţiune de prindere în flagrantdelict ratată care l-ar fi vizat pe chestorul Fătuloiu.

DNA arăta, într-un comuncat de presă din 21 februarie 2007, că în urma uneisesizări făcute de Florea Olteanu în 21 august 2006, procurorii anticorupţie aureuşit prinderea în flagrant delict a învinuitei Maria Gogoaşă, aceasta avândasupra sa suma de 5.500 de euro primiţi de la denunţător.

"Din probele administrate a rezultat că banii fuseseră pretinşi cupromisiunea că va uza de presupusa influenţă asupra chestorului principal depoliţie Fătuloiu Dan Valentin, pentru ca acesta din urmă să ia măsurilenecesare ca mai multe dosare penale înregistrate la IPJ Vâlcea şi PoliţiaBrezoi (dosare constituite ca urmare a plângerilor formulate de denunţător) săfie soluţionate în mod corect. Din probele administrate nu a rezultat, înniciun fel implicarea chestorului principal Fătuloiu Dan Valentin la săvârşireafaptei, motiv pentru care, la data de 12.09.2006, procurorii au dispus declinareacompetenţei pentru soluţionarea cauzei faţă de învinuita Gogoaşă Maria pentrusăvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă Parchetului de pe lângăTribunalul Bucureşti", preciza atunci DNA.

Fătuloiu: M-autrădat ofiţeri de la Economic cărora le-am cerut harta clanurilor financiaredin ţară

"M-au trădat nişte ofiţeri de laEconomic şi astfel s-a ajuns la fiul meu". Aşa a explicat chestorul DanFătuloiu, secretarul de stat în Ministerul de Interne, faptul că la dosarul miteiapare şi un autodenunţ semnat de Alexandru Fătuloiu.

"Nu ştiu data la caream făcut denunţul - 7 iulie sau 7 august. Între fiul meu şi Chelu nu este niciolegătură. El a fost, după ce m-au trădat ofiţerii de la Economic, cărora le-amcerut să facă o hartă relaţională cu toate clanurile fnanciare din ţară. Printr-un interpus, Chelu l-a sunat pe fiul meu casă-i dea telefonul pentru a discuta cu mine să cădem la pace, pentru că altfelmă face praf pe televiziuni. M-am întâlnit cu el când mi-a dat banii. Fiul meunu face împrumuturi. Este un om de afaceri onest, n-a avut niciodată problemecu legea. A avut câteva contracte unde nu i s-au dat banii şi bineînţeles, dinobligaţie contractuală, a solicitat instanţei", a spus Fătuloiu, laRealitatea TV.

Chestorul lasă de înţelescă pe lista învinuiţilor ar putea să apară şi numele unor poliţişti care lucraula dosarele în care era cercetat pentru infracţiuni economice omul de afaceriCătălin Chelu. "Este un caz al DNA, care a început în urmă cu trei luni,şi este un caz în care sunt implicaţi şi alţi poliţişti", adaugăchestorul.

Lupte de stradă sângeroase,taxe de protecţie, şantaj, jafuri, trafic de persoane sau droguri, camătă,reglări de conturi cu săbii şi pistoale. Sunt doar câteva dintre acuzaţiileaduse celor mai periculoase clanuri care şi-au împărţit teritoriul şi fac legeaîn toată Romania.În ultimii ani, zona Craioveia devenit un paradis al clanurilor. Cele mai puternice sunt conduse de rromi.Miclescu, Serdaru, Poenaru, Velcu, Pară, Cimino si Roşiianu - sunt grupăriacuzate de zeci de infracţiuni. Tot la Craiova,a acţionat şi Mihai Pârvu, alias Caiac, care a fost împuşcat, acum doi ani, deun cunoscut de-al lui, cu care juca poker. Şi Constanţa a fost scena maimultor bătălii sângeroase între clanuri. În oraş îşi dispută supremaţiaclanurile Fraţii şi Spaniolul. În vestul ţării, în Arad, clanullui Uţu Rohozneanu face legea, un recidivist, căruia i se spune Împăratul, VladŢepeş sau Ştefan cel Mare. Reţeaua lui este specializată în şantaj, taxe deprotecţie, şi clonare de carduri.Iaşiul este împărţit deClanul Cordunenilor, ai cărui membri au fost cercetaţi pentru furturi demaşini, jafuri la drumul mare şi acte de vandalism. În mai 2007, cativaapropiati ai lui Corduneanu fost condamnaţi la închisoare între 3 şi 8 ani,pentru şantaj şi trafic de droguri.La rândul său, Capitalaeste împărţită între zeci de astfel de grupări. Unii controlează prostituţia,alţii traficul de droguri. Bani frumoşi se câştigă şi din zonacimitirelor-existând o mafie a locurilor de veci. Taximetristii care lucreazăla negru "sponsorizeză" tot clanuri de interlopi, iar lista continuă.În Sectorul 1, legea efăcută de Clanul Sadoveanu, Buba, Capone şi Domnu. Sectorul 2 are în frunteainterlopilor Clanul Duduianu şi Gruparea Gheară şi Corsicanu, în vreme ce, în Sectorul 3, Clanul Ştoacă şi Gruparealui Sile Pietroi îşi dispută supremaţia fărădelegilor. Clanul Toboşarii, ClanulBenga şi Clanul Sportivilor sunt cu ochii pe Sectorul 4, în vreme ce Sectorul 5 le revine Cămătarilor şi Duduienilor luiPiam. În Sectorul 6acţionează Clanul Preda, Gruparea lui Pârcălab şi Gruparea lui Vali Nebunu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-02-20

Mai multe imagini:
UPDATE.  Cele patru persoane reţinute în cazul mitei de la MAI au primit mandate de arestare. Secretarului de stat Dan Fătuloiu declară: M-au trădat ofiţeri de la Economic cărora le-am cerut harta clanurilor financiare din ţară VEZI FILM
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz