2020-06-05 10:20

UPDATE. Curtea de Apel Bucureşti a confirmat mandatele de arestare emise pe numele lui Cătălin Chelu şi ale apropiaţilor săi. Cătălin Chelu: “Fătuloiu se tânguia ca o femeie să îi dau bani”

 |  14:57
UPDATE. Curtea de Apel Bucureşti a confirmat mandatele de arestare emise pe numele lui Cătălin Chelu şi ale apropiaţilor săi. Cătălin Chelu: “Fătuloiu se tânguia ca o femeie să îi dau bani”

Omul de afaceriCătălin Chelu, aflat în arest preventiv după ce a încercat să-l mituiască pe fostulsecretar de stat Dan Fătuloiu cu un milion de euro, a declarat, la recurs, înfaţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, că oficialul l-aşantajat şi a făcut presiuni asupra lui în mai multe rânduri în vedereaobţinerii de foloase materiale. Referitor la întâlnirea din 19 noiembrie dinbiroul lui Dan Fătuloiu, omul de afaceri a spus că oficialul “se tânguia ca ofemeie” ca să îi dea bani.

CătălinChelu a făcut referire la o întâlnire cu Dan Fătuloiu din data de 12 noiembrie,care a avut loc în biroul fostului secretar de stat. “Cătăline, mi-ai adusmilionul de euro? Dar fiul tău mi-a dat milionul de euro?”, a spus CătălinChelu, explicând că Alexandru Fătuloiu ar fi avut această datorie în urmaimplicării în activitatea uneia dintre societăţile pe care le conducea. Dupăacest schimb de replici, povesteşte Cătălin Chelu, oficialul şi-a schimbatatitudinea într-una mai “împăciuitoare”. Potrivit omului de afaceri, Fătuloiui-ar fi spus “hai, ce-mi dai şi mie, cum ne înţelegem?”. “I-am spus că îi dau ocasă ce urma să fie construită, apoi am intrat în discuţii tehnice desprevaloarea casei, a terenului. Atunci, mi-a zis «dar fiului meu nu-i dai o casă?».Am zis da, construiesc şi vă dau la toţi”, a declarat Cătălin Chelu.

Chelu susţine încontinuare că în plasă erau pixuri

Referitorla întâlnirea din 19 noiembrie din biroul lui Dan Fătuloiu, Cătălin Chelu apovestit că acesta s-a rugat de el să vină cu banii, cu o insistenţă pe care nuo înţelegea la acel moment. Omul de afaceri le-a spus judecătorilor că Dan Fătuloiu“se tânguia, ca o femeie” ca să îi dea bani. “Am vrut să mă despart de dânsul,dar am vrut să las o portiţă. Era totuşi un om cu o funcţie importantă, nu voiamsă rup toate punţile”, a spus acesta. Cătălin Chelu a arătat că Dan Fătuloiu ainsistat să-l conducă la maşină şi odată ajunşi acolo acesta i-a prezentatsoţia şi copilul care se aflau în maşină şi i-a dat o sacoşă în care se aflaumateriale promoţionale. “După desfăşurarea evenimentelor am întrebat de ce nu astat până au venit procurorii DNA, apoi mi-am dat seama - nu a stat de ruşine,când a văzut ce i-am dat în sacoşă. Ştia că presa era la poartă cu antenelepregătite, DNA trebuia să vină din secundă în secundă şi cu ce îl găsea de lamine, cu pixurile? Toată munca lui de a efectua înregistrări, de a face unscenariu din care să iasă cu integritatea sută la sută se ducea de râpă”, a maispus Cătălin Chelu.

Fotografiileprocurorilor confirmă că în pungă erau bani

CătălinChelu a negat că i-ar fi dat lui Dan Fătuloiu o pungă în care erau peste200.000 de lei, susţinând că plasa conţinea, de fapt, agende şi pixuri, însă ladosar există o fotografie în care, datorită transparenţei pungii, se vede că arconţine bani legaţi, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti. Potrivitmotivării deciziei din 21 noiembrie a Tribunalului Bucureşti, prin care CătălinChelu, Antonel Bunu, Gabriel Constantinescu şi Ştefan Badea au fost arestaţipreventiv, în cazul mitei oferite secretarului de stat în MAI Dan ValentinFătuloiu, Chelu a susţinut, în apărarea sa, că a acceptat să îi dea oficialuluifoloasele respective pentru că “el i-a solicitat acest lucru insistent şi l-ahărţuit”. Cătălin Chelu a negat înmânarea banilor, precizând că acea plasăconţinea două agende, un calendar promoţional şi câteva pixuri. Cu toateacestea, din coroborarea procesului-verbal de redare a conţinutuluiînregistrării audio-video a dialogului purtat pe 19 noiembrie între Fătuloiu şiChelu, a planşei fotografice cu principalele momente fixate în acea zi, cuocazia întâlnirii dintre cei doi în zona din faţa sediului MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor şi a procesului-verbal de constatare ainfracţiunii flagrante rezultă că omul de afaceri a venit în biroulsecretarului de stat “cu scopul de a da această tranşă, exprimându-şi temereade a o remite în biroul acestuia, astfel că denunţătorul a coborât în zona dinfaţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor”, se arată în motivare.În continuare, susţin judecătorii, Fătuloiu a coborât în faţa ministerului, lamaşina lui Chelu, iar acesta i-a dat o plasă din plastic de culoare albă pecare o avea în autoturism, secretarul de stat a luat-o şi a intrat apoi însediul Ministerului Administraţiei şi Internelor unde, în biroul său şi înprezenţa martorilor asistenţi, a fost desfăcută punga, constatându-se că înăuntruei erau 212.850 de lei. “Din fotografia care îl arată pe denunţătordeplasându-se spre sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor având plasaasupra sa se poate distinge că în interiorul acesteia se află bancnote legate,plasa fiind uşor transparentă”, se arată în motivarea instanţei.

Afaceristul şi-amodificat promisiunea iniţială

Omulde afaceri Cătălin Chelu i-a promis secretarului de stat Dan Fătuloiu un milionde euro, pentru a nu îşi îndeplini corespunzător îndatoririle de serviciu, însăpe 12 noiembrie a modificat promisiunea şi i-a oferit 50.000 de euro cash şifoloase materiale de 270.000 de euro. Potrivit unui comunicat remis duminică deDNA, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite deprocurori a rezultat că în perioada august-12 noiembrie, Cătălin Chelu i-apromis secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, DanValentin Fătuloiu, denunţător în cauză, suma de un milion de euro pentru caacesta să îşi îndeplinească în mod necorespunzător îndatoririle de serviciu cedecurg din punerea în aplicare a Planului Naţional de Combatere a EvaziuniiFiscale, document fundamentat pe cooperarea interinstituţională dintre MAI,Ministerul Public, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi alte instituţiiale statului, şi pentru a îngreuna cercetarea în sistem integrat a cauzelorpenale ce îi vizează pe sine, dar şi pe Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu,scopul final fiind soluţionarea favorabilă a respectivelor dosare penale. (Ionut Muresan)

Adjuncţii şefului IPJNeamţ, cercetaţi disciplinar

Ceidoi adjuncţi ai şefului IPJ Neamţ şi alţi ofiţeri din conducere vor ficercetaţi disciplinar pentru neregulile găsite în urma verificărilor Corpuluide Control, printre care interesul scăzut pentru anchetarea celor trei grupăriinfracţionale din judeţ, a anunţat, ieri, chestorul Aurel Vlădulescu. ŞefulCorpului de Control a spus că nu a fost respectat ordinul comun al MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor şi Parchetului General privind cercetarea dosarelorpenale şi că peste 2.000 de dosare instrumentate la nivelul Poliţiei Neamţ nuau fost cercetate corespunzător. Totodată, în perioada 2008-2010, conducereaIPJ Neamţ nu a stabilit priorităţile locale, nu şi-a stabilit sarcini, iardocumentaţia privind grupările infracţionale nu a fost analizată corespunzător.El a mai spus că au existat 84 de situaţii, de la începutul anului 2010, încare fapte penale nu au fost înregistrate corespunzător în evidenţele penale,nu s-a atribuit număr unic pentru dosar şi nu au fost sesizaţi procurorii.

Ministrul de interne anunţăcă vor cădea şi alte capete. Igaş: Petre Tobă a fost schimbat pentru că ştia cese întâmplă la Neamţ şi a tolerat

Ministruladministraţiei şi internelor, Traian Igaş, a declarat, ieri, că toate inspectoratelede Poliţie din ţară vor fi verificate atât în acest an, cât şi în anul 2011 şifiecare raport de analiză a activităţii va fi discutat "punctual".

Ministrula precizat că urmează să analizeze fiecare inspectorat. „Şi în acest an, şi în2011 vom face o evaluare a inspectoratelor de poliţie judeţene. Când vom aveala nivelul fiecărei unităţi teritoriale un raport clar, îl vom analizapunctual. Am făcut până acum la IPJ Neamţ, Arad şi Bistriţa", a spus,într-o conferinţă de presă, Traian Igaş, citat de corespondentul Mediafax.

Întrebatdacă în urma raportului de la IPJ Neamţ va fi schimbată întreaga conducere deacolo, Igaş a răspuns că este convins că sunt necesare "modificări înconducerea IPJ Neamţ" şi a precizat că redobândirea "credibilităţii"poliţiştilor este importantă, de aceea va trebui să meargă "până lacapăt" cu ancheta în acest caz. "Categoric, atunci când toatemăsurile vor fi finalizate, cred cu convingere că va trebui să facem modificăriîn conducerea IPJ Neamţ şi vom vedea, la momentul potrivit, cine va luaconducerea. Ceea ce vreau să transmit este că ne preocupă siguranţa cetăţeanului,că ne preocupă credibilitatea fiecărui poliţist şi cred că remedierea imaginiipe care o avem acum ţine în primul rând de noi. Trebuie să mergem până lacapăt, pentru a recâştiga credibilitatea Poliţiei", a declarat Igaş.

Înplus, Igaş a afirmat că demiterea fostului şef al Poliţiei Române, Petre Tobă,"are legătură cu ce s-a întâmplat la Neamţ", dar a anunţat că vorurma şi alte demiteri. "Măsurile luate sunt corecte şi echilibrate, luateîn urma unei stări de fapt găsite. Demiterea lui Tobă are legătură cu ceea ces-a întâmplat la Neamţ, pentru că nu este permis nici unui angajat alMinisterului de Interene să tolereze asemenea fapte, care înţeleg că eraucunoscute de mai mult timp. Cei care au trebuit să plătească într-o primă fazăau plătit, dar vor urma şi alţii", a declarat Igaş. (Andrei Tudor)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-19

Mai multe imagini:
UPDATE. Curtea de Apel Bucureşti a confirmat mandatele de arestare emise pe numele lui Cătălin Chelu şi ale apropiaţilor săi. Cătălin Chelu: “Fătuloiu se tânguia ca o femeie să îi dau bani”
zoom
UPDATE. Curtea de Apel Bucureşti a confirmat mandatele de arestare emise pe numele lui Cătălin Chelu şi ale apropiaţilor săi. Cătălin Chelu: “Fătuloiu se tânguia ca o femeie să îi dau bani”
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine