2020-04-10 06:37

UPDATE. Fetita de doi ani bagata in coma de o ruda care o ingrijea. A dat-o cu capul de masa pentru ca nu-i placea mancarea

 |  18:26
UPDATE. Fetita de doi ani bagata in coma de o ruda care o ingrijea. A dat-o cu capul de masa pentru ca nu-i placea mancarea

UPDATE. Fetiţa în vârstă de doi ani din comuna nemţeană Gherăieşti, internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce a fost lovită cu capul de masă de către o femeie în grija căreia se afla, a ieşit din comă, medicii afirmând că evoluţia stării sale de sănătate este favorabilă.Medicul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că fetiţa a ieşit din comă, evoluţia acesteia fiind una favorabilă."A ieşit din comă. Evoluţia e favorabilă. Are contuzie cerebrală, hematom subdural emisfera stângă intracranian, sindrom Silverman. Nu putem spune dacă a fost vorba despre o singură lovitură sau dacă a mai fost lovită şi în alte rânduri. Nu e treaba noastră, ci a medicilor legişti, noi stabilim doar diagnosticul", a afirmat medicul ieşean.Florin Grămadă a spus că, în pofida evoluţiei favorabile a stării sale de sănătate, nu se poate spune că fetiţa se află în afara oricărui pericol.

O fetiţă în vârstă dedoi ani din comuna nemţeană Gherăieşti a ajuns în comă la Spitalul Clinic deNeurochirurgie din Iaşi, după ce a fost lovită cu capul de masă de către soacraunchiului său, la care copilul fusese lăsată în grijă de către părinţi, plecaţila muncă în străinătate.

PotrivitPoliţiei, copilul, din comuna Gherăieşti, fusese lăsat în grija unchiului, decătre mamă, care este plecată la muncă în străinătate. Bărbatul, la rândul său,a lăsat-o pe fetiţă în grija soacrei sale - Felomena Blăjuţ -, iar duminicădupă-amiază femeia a lovit-o pe copilă cu capul de masă, pentru că aceasta nuvoia să mănânce. În urma loviturilor primite, fetiţa a fost internată în staregravă la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iaşi.

Primelecercetări ale poliţistilor arată că a Felomena Blăjuţ pus-o pe fetiţă la masă,duminică dimineaţă, însă acesteia nu i-a plăcut mâncarea şi a refuzat sămănânce. Conform poliţiştilor, fetiţa a fost certată şi a început să plângă,moment în care femeia s-a enervat şi a lovit-o cu capul de masă. Agresiunea afost extrem de puternică, fetiţa fiind diagnosticată de către medicii ieşeni cu"contuzie cerebrală, hematom subdural emisfera stângă intracranian,sindrom Silverman".

„Politraumatism şicomă de gradul I şi II”

Dupăagresiune, fetiţa a fost dusă iniţial la Spitalul Municipal Roman, unde cadrelemedicale i-au stabilit diagnosticul de "politraumatism şi comă de gradul Işi II", dar ţinând cont de leziunile extrem de grave s-a dispus transferulacesteia la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iaşi, medicii din Roman sesizândşi Poliţia.

PoliţiaMunicipală Roman, care face cercetări în acest caz, a pus-o sub acuzare peFelomena Blăjuţ, aceasta fiind învinuită de vătămare corporală.

Laaudieri, femeia a susţinut că doar ar fi plesnit-o pe fetiţă şi că aceasta s-alovit de colţul mesei. Din analiza leziunilor pe care le are minora reiese însăcă fetiţa a fost lovită de masă, şi nu doar împinsă.

Directorulexecutiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Neamţ, Dan Marian Lospa, a aflat de la jurnalişti despre acest caz şia anunţat că situaţia va fi cercetată de specialiştii instituţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine