2020-02-25 20:37

UPDATE. Judecatoria sectorului 6: procurorii nu au temei juridic pentru a cere arestarea lui Vasile Dima. Seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti va fi eliberat

 |  15:57
UPDATE. Judecatoria sectorului 6: procurorii nu au temei juridic pentru a cere arestarea lui Vasile Dima. Seful serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti va fi eliberat

UPDATE: 27.08.2010 - 20.42

Vasile Dima, seful serviciului tehnic al spitalului Giulesti va fi pus sambata in libertate, dupa ce magistratii judecatoriei sectorului 1 au respins ca neintemeiata propunerea de arestare preventiva a acestuia. Vasile Dima va ramane in arest pana sambata la orele 14.00, cand va expira mandatul de retinere emis vineri de catre procurori. Seful serviciului tehnic al spitalului Giulesti a fost adus la sediul Judecatoriei sectorului 6 in jurul orelor 14.00, dupa ce procurorii l-au retinut in dosarul privind moartea bebelusilor de la spitalul Giulesti. Procurorii au declarat verbal recurs, iar contestatia se va judeca saptamana viitoare la Tribunalul Bucuresti.

Şefulserviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinutpentru 24 de ore, vineri, de procurorii Parchetului General în dosarul penallegat de producerea incendiului din 16 august, în care şi-au pierdut viaţacinci bebeluşi, alţi şase fiind grav răniţi. Vasile Dima era responsabil desupravegherea şi verificarea instalaţiilor din Spitalul „PanaitSârbu” şi de instructajul angajaţilor cu privire la respectarea normelor deprotecţie contra izbucnirii incendiilor.

Procuroriivor formula propunere de arestare preventivă a lui Vasile Dima, pe care o vorînainta instanţei Judecătoriei Sectorului 6. Şeful serviciului tehnic de laMaternitatea Giuleşti a fost citat, vineri, la Parchetul Înaltei Curţi deCasaţie şi Justiţie pentru a da declaraţii în această cauză. “Raportultehnico-ştiinţific al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) de determinarea incendiului a stabilit ca împrejurare principală co-existenţa unor conductorielectrici improvizaţi. (...) Incendiul a avut două faze. Prima în mediulnormal, însă s-a extins foarte rapid în momentul în care a intrat în contact cuaerul comprimat şi oxigenul scurs în salon”, a declarat, luni, procurorul şefMarius Iacob. În prima fază, a arătat procurorul, focul s-a dezvoltat într-unmediu atmosferic normal, urmând ca expertiza tehnică de la Institutul dinPetroşani să stabilească timpul în care acesta a evoluat. A doua fază aincendiului s-a desfăşurat, potrivit procurorului, care citează concluziileraportului preliminat al ITM, într-un mediu atmosferic îmbogăţit cu oxigen dindouă surse. Una din sursele de oxigen existente în acel salon, a arătatprocurorul, a fost instalaţia de oxigen sub presiune, iar a doua sursă - instalaţiade aer comprimat cu amplificare foarte rapidă într-un interval scurt de timp.În acest dosar a fost arestată doar asistenta Florentina Cârstea, contestaţiaacesteia urmând să se judece în data de 30 august la Tribunalul Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-11-09Parerea ta...

SILE
27 Aug 2010

Incerc sa insist asupra unui aspect, pina va acorda cineva atentie chestiunii: Sa se verifice daca intregul cablaj al instalatiei electrice corespunde parametrilor prevazuti . Si asta nu numai la spitalul cu pricina. O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine